Afbeelding
Johan Bokma

Sluiswachterswoning Vechterweerd gaat open voor publiek

Algemeen

DALFSEN - De sluiswachterswoning bij stuw Vechterweerd, tussen Zwolle en Dalfsen, is op zaterdag 3 augustus van 10.00 tot 16.00 uur voor het publiek geopend.

Bezoekers kunnen in de woning informatie over de Overijsselse Vecht krijgen, er zijn struinopdrachten voor buiten en men kan genieten van de omgeving van de Overijsselse Vecht. De volgende openstelling is op zaterdag 7 september

De gerenoveerde woning wordt voor veel doeleinden ingezet. Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) gebruikt het pand voor vergaderingen, bijeenkomsten en recepties. Voor andere organisaties en participanten biedt de woning mogelijkheden voor het geven van voorlichting, educatie en exposities over de Overijsselse Vecht en kan het worden benut als startpunt voor excursies. In samenwerking met de partners binnen Noaberschap Vechterweerd geeft WDOD invulling aan een samenhangend aanbod voor bezoekers. Deze partners zijn Buitenplaats Vechterweerd, Boerhoes en Vitens.

Het stuwcomplex Vechterweerd is een knooppunt voor fietsers, wandelaars en pleziervaart. Daarom is deze locatie in het programma Ruimte voor de Vecht als één van de torens in het Tien Toren plan opgenomen. Dit zijn markante belevingsplekken om aandacht te vragen voor de identiteit en daarmee de essentie van de Overijsselse Vecht. Met de renovatie van de sluiswachterswoning wil WDOD daaraan invulling geven.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30