De Italianen op het Stadsfestival 2018.
De Italianen op het Stadsfestival 2018. Hans van Eijsden

Zwolse artiesten en theatermakers goed vertegenwoordigd op Stadsfestival

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - In Zwolle vindt van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september de achtste editie van het Stadsfestival plaats. Nationale en vooral ook lokale artiesten, theatermakers en gezelschappen vullen het programma met straatacts, concerten, voorstellingen en pop-up theater.

Zo zijn onder andere Theater Gnaffel, Kameroperahuis, Theater de Makkers, Rico & Sticks, De Italianen en Brother Till op het festival te zien. En ook jonge artiesten en gezelschappen als Linea Rekta, MILO en Micah & Julia.

Het Stadsfestival vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie: de binnenstad van Zwolle. Naast de bestaande zalen in Schouwburg Odeon en de Grote Kerk worden er op de pleinen en rondom de schouwburg en Museum de Fundatie tenten, openluchtpodia en tribunes opgebouwd. "Het vernieuwde festival blinkt uit in diversiteit met een grote verscheidenheid aan muziek, theater, dans, verhalen en een breed assortiment aan horeca", aldus de organisatie.

Zwolse theatergezelschappen

Tien Zwolse theatergezelschappen en -makers zijn dit weekend te zien. Van muziektheater op de zolder van Schouwburg Odeon van Bovenste Knoopje Open tot theater voor jongeren van Theater Gnaffel, van een boomhut voor slechts één bezoeker van Silas Neumann tot een multimediale muziekperformance met Afrikaanse rap en Nederlandstalige spoken word van BrotherTill.

Route: De Routine

"Bezoek drie voorstellingen van Zwolse theatergezelschappen tijdens de theaterroute De Routine", raadt de organisatie aan. "Je begint bij de voorstelling van 'De Italianen', gaat vervolgens naar 'Tafel Taferelen' van Theater de Makkers en eindigt met 'Casual Chique' van Theatergroep Met de Botte Zijde. Deze route is via de website van het Stadsfestival te boeken voor 15 euro."

Talent STAGE

De Talent STAGE aan de Potgietersingel is een nieuw podium op het Stadsfestival voor muzikale talenten. Onder andere Zwolse artiesten als MILO, NESS, Ruud Fieten, Scott & Young en Micah & Julia beklimmen dit podium tijdens het festival. Deze concerten zijn gratis te bezoeken.

Bekijk het hele programma op www.stadsfestival.nl.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30