hazenprotest tegen laagvliegen in dijkpoort Hattem

· leestijd 1 minuut Cultuur

PERSBERICHT

20 september 2019

Hazenprotest in Hattem

Zaterdag 28 september, op de Dag van de IJssel, een dag die wordt georganiseerd in opdracht van de IJsselbiënnale om de IJssel te beleven in al haar facetten. Op tientallen locaties langs de rivier worden activiteiten ontplooid voor jong en oud. In de Dijkpoort Hattem, in het centrum van Hattem wordt deze dag een model van het beeld Hazenprotest gepresenteerd omdat hazen onlosmakelijk verbonden zijn met het rivierenlandschap en Hattem precies onder de beoogde laagvliegroute van Lelystad Airport ligt.

Kunstenares Monique Bosch maakte in haar atelier in Zutphen dit veelzeggende protestbeeld. Zij combineert vaker mensen en dieren in haar beelden en deze keer vond zij het toepasselijk om een haas met een stoere activiste te fuseren. Hazen hebben met hun lange oren nog meer last van het vliegtuiglawaai. Door mens met dier te fuseren geven mensen zich hopelijk meer rekenschap van onze verwantschap en verantwoordelijkheid naar de medebewoners van ons landschap is haar redenatie. Zij wil met dit protestbeeld de natuur in het algemeen en hazen in het bijzonder een stem geven.

Haar ultieme droom is een bronzen uitvoering van Hazenprotest in de passagiersterminal van Lelystad Airport, maar voorlopig is zij blij met de mogelijkheid om het beeld eenmalig in de Dijkpoort te laten zien. Voor het hazenmeisje is dat een veilige plek, met zijn geluidswerende muren. De kunstenares zal zaterdag 28 september aanstaande, van 11.00 – 16.00 uur aanwezig zijn in de Dijkpoort, bij mooi weer buiten. De Dijkpoort is de zaterdagen in het seizoen open voor publiek.

Voor meer informatie:

Edith Koridon – Dijkpoort Hattem

+31 6 23 500 305

edithdejongkoridon@gmail.com

www.dijkpoorthattem.nl

Kunstenaar Monique Bosch

+31 6 2806 1878

www.boschbeeldend.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30