Afbeelding

Mega ‘Trashhunt’ in Zwolle door leerlingen Greijdanus

Algemeen

Wie dinsdagochtend 5 november in de binnenstad was, heeft ze vast zien lopen. Groepen leerlingen in gele hesjes, gewapend met een vuilnisgrijper. De vijf brugklassen havo/vwo van Greijdanus zijn deze week bezig met een driedaags project over duurzaamheid. Een mooi thema wat past bij de actualiteit, maar ook bij de school. Vanuit onze christelijke identiteit vinden we het belangrijk goed voor onze naaste en de wereld te zorgen.

Op maandag hebben ze het spel ‘Escape plastic’ gespeeld, geluisterd naar een presentatie van Team Migaloo en hebben ze een les gehad over kinderarbeid. Dinsdag was het tijd om de handen uit de mouwen te steken! Bijna 150 leerlingen zijn in twee groepen gaan schoonmaken met Trashhunters Zwolle. Een bus met materialen van de Rova en de stoere begeleiding door studenten van de Deltion opleiding Veiligheid en Vakmanschap maakten de actie tot een succes.

In de ochtend zijn er vanuit het schip Ooster-Schelde negen groepen op pad gegaan rond de binnenstad. ’s Middags was voor de drie andere klassen het startpunt de Klooienbergboerderij in Holtenbroek. Daarvandaan is in de wijk en in de uiterwaarden flink wat afval verzameld. Een van de docenten vertelde: “We vinden belangrijk om de jongeren bewustzijn mee te geven, mooi dat ze dat op deze manier te laten ervaren. Veel leerlingen komen gelukkig enthousiast terug van hun route en laten graag hun bijzondere vangsten zien. Een klok, een stoel, hun broek vol bier. Volgend jaar weer!”

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30