Afbeelding

Op zoek naar nieuw paralympisch talent

Sport

ZWOLLE - In navolging van de paralympische talentdag van NOC*NSF slaat een aantal lokale en regionale instanties de handen ineen met de organisatie van een regionale testdag. Op zoek naar paralympiërs voor de Spelen van 2024, 2026 en 2028.

De testdag is woensdag 29 januari 2020 van 10.00 tot 13.00 uur in de Calo Sporthal van Hogeschool Windesheim. Op deze dag voeren de sporters een wattagetest uit en zijn er sportrondes om vaardigheden te testen. Na afloop van elke ronde wordt besproken wat de potentie is voor de beoefende sport en hoe het individu aan de slag kan gaan om zich binnen deze sport te ontwikkelen tot een paralympisch atleet. Vaardigheden en testresultaten worden geanalyseerd en besproken met diverse bondstrainers.

Omdat het binnen de gehandicaptensport niet altijd makkelijk is om (ambitieuze) talenten te ontdekken en te scouten voor topsport werken Topsport Overijssel, Beste JIJ, SportService Zwolle, Iedereen Actief, Stichting Special Heroes Nederland, revalidatiecentrum Vogellanden en hogeschool Windesheim Calo samen voor deze regionale testdag.

De selectie voor deelname wordt gedaan door NOC*NSF. Iedereen tussen de 12 en 35 jaar kan zich tot 8 december aanmelden via www.topsportoverijssel.nl.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 23 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32