Afbeelding

BuroNazorg: Praktijk in Rouwbegeleiding en Opleider voor professionals

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Buro Nazorg is een praktijk voor verlies- en rouwbegeleiding. Ze heeft daarnaast een breed opleidings- en trainingsaanbod voor professionals uit het onderwijs, de zorg en de hulpverlening die zich willen scholen in ondersteuning bij rouw.


Eigenaar Henriette Doosje is opgeleid als maatschappelijk werkende. Ze heeft gewerkt in de jeugdzorg en is tevens ruim tien jaar verbonden geweest als docent en supervisor aan de Hogeschool Windesheim bij de opleiding pedagogiek. Zestien jaar geleden richtte ze Buro Nazorg op en sindsdien zet zij zich met hart en ziel in om mensen te begeleiden in hun rouwproces.

Kinderen, jongeren en volwassen die worden geconfronteerd met een verlies (overlijden, echtscheiding of ziekte) zijn welkom in de praktijk. Consulten worden deels vergoed uit de aanvullende verzekering. Tevens is Henriette landelijk opleider voor professionals die zich willen scholen in dit vakgebied. Ze heeft een jaaropleiding ‘Rouwbegeleider’ ontwikkeld en organiseert gedurende het jaar tevens diverse trainingsdagen.

In januari zijn er twee gratis toegankelijke activiteiten om kennis te maken met BuroNazorg. Zo is er op donderdag 23 januari van 20.00 tot 21.30 uur een lezing ‘Kinderen/jongeren en rouw’. Deze interactieve lezing is voor iedereen die is geïnteresseerd in dit onderwerp. Op zaterdag 1 februari van 11.00 tot 17.00 uur zijn mensen die willen kennismaken met Henriette, de gastdocenten en het opleidingsaanbod welkom op de Open Dag. Er zijn dan tevens gratis lezingen en workshops. Belangstellenden voor bovenstaande activiteiten worden wel verzocht zich van te voren aan te melden.

Het volledige programma en meer informatie over de activiteiten en lezingen van Buro Nazorg staan op de website www.buronazorg.nl.

Buro Nazorg

Stokmeesterslaan 3

8014 GM Zwolle-Zuid

www.buronazorg.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30