Sherron Dorsey-Walker aan de bal.
Sherron Dorsey-Walker aan de bal. Pedro Sluiter

Basketballers Dorsey-Walker en Walker keren terug naar VS, Dahlman blijft in Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De Amerikanen Sherron Dorsey-Walker en Martez Walker keren vanwege de onrust rond het coronavirus terug naar de Verenigde Staten. Landstede Hammers snapt en respecteert uiteraard dit besluit.

Er is donderdag uitvoerig overleg geweest tussen de club en de Amerikaanse spelers, waarbij de spelers zelf de keuze kregen om terug te keren naar hun familie en bekenden in de Verenigde Staten. Walker en Dorsey-Walker namen daarop de beslissing om huiswaarts te gaan, Noah Dahlman blijft wel in Zwolle. De Amerikaanse president Trump heeft een inreisverbod naar de VS aangekondigd voor vrijwel alle Europese landen en dus ook Nederland. Dit verbod gaat zaterdag in.

“In deze onzekere tijd is het niet meer dan logisch dat je thuis wil zijn. Wij hebben deze spelers daarom de vrije keuze gegeven. We doen er alles aan om iedereen rond de club te beschermen, want de gezondheid van een ieder gaat boven alles”, reageert Adriaan van Bergen, manager van Landstede Hammers.

Of Walker en Dorsey-Walker dit seizoen nog terugkeren in Zwolle, is afhankelijk van het verdere competitieverloop. Wat dat betreft volgt er zo snel mogelijk meer informatie.

Voor Landstede Hammers stond er aankomende zondag een uitwedstrijd bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball op het programma, maar die wedstrijd gaat dus niet door. Dat geldt ook voor de uitwedstrijd bij Donar van donderdag 19 maart en voor de thuiswedstrijd van 22 maart tegen Heroes Den Bosch.

Over de voortgang van de competitie na 1 april volgt zo snel mogelijk meer informatie. Dit geldt ook voor informatie over kaartverkoop.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30