De zes aanwinsten van SV Zwolle
De zes aanwinsten van SV Zwolle

SV Zwolle verwelkomt jeugdig zestal, aanvoerder twijfelt

· leestijd 2 minuten Sport

AMATEURVOETBAL

SV Zwolle heeft de selectie voor volgend seizoen aangevuld met zes jeugdige spelers. Trainer Marco Onderberg wil nog een keeper erbij en hoopt dat de twijfelende aanvoerder Ruben Klinkenberg toch doorgaat.

Mitchell van Gaal (21) speelde na de winterstop al mee met de selectie van trainer Marco Onderberg. De verdediger is in de Assendorperstraat komen wonen en kon in de wedstrijden na de winterstop al rekenen op de nodige speelminuten. Van Gaal speelde hiervoor voor het Apeldoornse Victoria Boys.

Jasper Arutjnian (18) is na een periode bij Be Quick’28 (jeugd) en WZC terug op Sportpark Marslanden. Hij speelde de afgelopen maanden al mee met SV Zwolle JO19. De buitenspeler speelde eerder ook al in de jeugd van de 'SV'. In het kielzog van Arutjnian komt Harut Talaljan naar SV Zwolle. De aanvaller speelde enkele seizoenen geleden in de jeugd bij Hattem.

Djeviano Braaf (19) is op de weg terug na een knieblessure, die hij opliep in een jeugdelftal bij ZAC. Bij SV Zwolle hoopt Braaf weer aan te sluiten op selectieniveau. Daarnaast trekken Brian Avila Sanchez (18) en Laurens Jonkman (20) na een jaar zonder voetbal de voetbalschoenen weer aan. Zij speelden eerder in de jeugd van Be Quick’28.

Afscheid

SV Zwolle speelt in de vierde klasse op zondag. In het inmiddels afgelopen seizoen wist de club die uit de derde klasse was gevallen haar draai steeds beter te vinden en stond het na zestien wedstrijden op een zevende plaats. Tijdens het afgelopen seizoen werd door Onderberg afscheid genomen van routinier Bram Horstman, Musa Dampha en Ricardo Kuijer. Laatstgenoemde, die topscorer was met acht competitietreffers, sluit misschien toch weer aan.

Twijfelgevallen zijn verder Jantje van der Sluis en Ruben Klinkenberg. Aanvaller Van der Sluis had aangegeven weer op zaterdag te willen spelen, maar blijft 'geelzwart' mogelijk toch trouw. Ook aanvoerder Klinkenberg twijfelt. "Ik hoop dat Ruben toch doorgaat, want dat is een belangrijke speler voor ons", zegt trainer Onderberg. Klinkenberg speelde jarenlang voor Dedemsvaart (in de vierde, derde en tweede klasse) voordat hij in 2018 naar Zwolle kwam.

Nu het seizoen ten einde is hebben Jasper Zwakenberg en Rick Konkelaar hun laatste wedstrijd voor Zwolle gespeeld. Konkelaar keert terug naar Wijhe '92 en Zwakenberg stopt of gaat lager spelen. Martijn van den Tillaart blijft voor de club behouden, maar gaat in een lager elftal spelen.

Zoektocht keeper

"Ik denk dat we er qua voetbal wel op vooruit gaan, maar je moet er wel weer een team van zien te maken", zegt trainer Onderberg, die voor het seizoen 2020/2021 nog een paar nieuwe spelers hoopt te verwelkomen waaronder een keeper. "Douwe Bruinsma is eerste keeper, maar die is liever muzikant dus die kan niet altijd. We hebben Martijn Kist (44 jaar, MdR) achter de hand als reservekeeper, maar goed, dat is eigenlijk onze keeperstrainer." Om het jonge elftal een routineinjectie te geven denkt Onderberg eraan om twee ervaren spelers uit lagere elftallen erbij te halen.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30