Afbeelding
Eigen foto

De Zevensprong houdt flessenactie voor groene wijk

Algemeen

STADSHAGEN – Basisschool de Zevensprong in Stadshagen is begonnen met het verzamelen van statiegeldflessen. Met de opbrengst wil de school de omgeving nog groener maken.

Bij de school staat een kliko met een blauw deksel waarin de plastic flessen in kunnen worden gedeponeerd. De leerlingen leveren deze vervolgens in bij Jumbo. De statiegeldflessen kunnen ook direct bij Jumbo zelf worden ingeleverd. Binnen staat op de service balie een door de kinderen gemaakte bonnendoos waar de emballagebonnen in kunnen.

Bomen

De basisschool blijft als Groen Verbindend Knooppunt voor de wijk actief om haar schoolplein en de ruimte er omheen groener te krijgen. Zo zijn er onlangs tijdens NL Doet vier extra bomen geplant voor op den duur meer schaduw. In samenwerking met wijkbeheer worden meer sport- en spelelementen toegevoegd. Een klimtoren, volleybalveld en springgras staan in de planning. Verder is vorige week de fietsenstalling naar de zuidkant van het gebouw verhuisd om meer ruimte op het plein te krijgen.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30