Afbeelding
Eigen foto

Park de Nooterhof gaat vanaf 3 juni weer open

Algemeen

ASSENDORP - Park de Nooterhof gaat in juni weer open. Dat gebeurt in overleg met de gemeente. Er gelden wel forse beperkingen door de RIVM regels rond het coronavirus.

Na opening worden er maximaal dertig bezoekers tegelijk in het park toegelaten. “Bezoeker 31 heeft dus helaas geen toegang”, melden de beheerders uitdrukkelijk. Bezoekers dienen verder de instructies van de aanwezige vrijwilligers op te volgen en worden verzocht vriendelijk voor elkaar te zijn. Het Earthship en de toiletten blijven strikt gesloten. Eigen consumpties zijn wel weer toegestaan.

Afstand

Eigen afval moet mee naar huis worden genomen en uiteraard moeten bezoekers altijd anderhalve meter afstand bewaren. Kinderen kunnen spelen en bezoekers mogen ook lekker rondwandelen. De aangepaste openingstijden in juni zijn op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Zie voor meer informatie www.nooterhof.nl.

Beheer

Het park en de tuinen liggen er volgens de vrijwilligers mooi bij, dankzij hun ecologische beheer dat ondanks de beperkingen kon doorgaan. De vrijwilligers hebben de waterspeelplaats en het blotevoetenpad helemaal opgeknapt. De natuurspeurtocht Lentekriebels met Klara de Kikker in de Nooterhof kan in kleine groepjes worden gelopen. Bezoekers kunnen ook op het terras genieten van de rust en van de natuur.

De vrijwilligers hopen en verwachten dat in juli de regels en tijden worden aangepast.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30