Afbeelding

Hamer verlaat PEC Zwolle voor een forse transfervergoeding

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

De geruchten over de transfer lijken realiteit te worden voor de tweeëntwintigjarige Braziliaans-Nederlandse Gustavo Hamer. De middenvelder zou het laatste jaar van zijn contract bij PEC Zwolle ingaan nadat hij zich in 2018 bij de club had aangesloten, en is nu op weg naar Engeland om zich bij Coventry City aan te sluiten. Tijdens zijn relatief korte periode wist Hamer maar liefst vijftig keer op te treden, wat resulteerde in vier goals en zeven assists. De doelpunten en zes van de assists werden verzameld over vijfentwintig optredens in het meest recente seizoen alleen al, deze cijfers zijn afgekapt door het voortijdig afbreken van de Eredivisie als gevolg van het coronavirus. Bekend om zijn dynamische speelvaardigheid, vervulde Hamer de rollen van rechtsback, buitenspeler, controleur en aanvallende middenvelder, waarbij velen hem als de beste speler van PEC Zwolle beschouwden.

De transfersom van Hamer heeft zeker de wenkbrauwen doen fronsen bij toeschouwers uit zowel de Nederlandse als de Engelse supporters. Met €1,5 miljoen behoort het bedrag tot de hoogste die Coventry City recentelijk aan een nieuwe aanwinst heeft gespendeerd. Ervan uitgaande dat de deal doorgaat, zal Hamer ook de eerste in Brazilië geboren speler zijn die in actie gaat komen voor Coventry City. Volgens TransferMarkt wordt de waarde van de middenvelder op dit moment geschat op €800.000, waarmee de aanzienlijke vergoeding in perspectief wordt geplaatst.

Ondanks het verlies van een topspeler had de financiële impuls voor PEC Zwolle niet eerder kunnen komen. Het is immers mogelijk dat de transfervergoeding ongeveer €2 miljoen zal bedragen zodra bepaalde bonussen in de transactie zijn verwerkt. Corona-gerelateerde financiële problemen hebben PEC Zwolle, net als vele andere clubs, getroffen. De verliezen zijn zo groot dat het management een verlaging van het budget van 3 miljoen euro heeft gemeld als gevolg van een gebrek aan commerciële en sponsorinkomsten.

De verhuizing naar Coventry City kan worden beschouwd als een upgrade voor Hamer, die al sinds het begin van zijn carrière veelbelovend is. Voor zijn transfer van €150.000 naar PEC twee jaar geleden speelde Hamer voor eerst voor Feyenoord. Hij maakte zijn start op de jeugdacademie van Feyenoord en begon naam te maken in de onder-zestien en later achttien en speelde later kortstondig op huurbasis bij FC Dordrecht. Zijn belofte werd bevestigd na een sterk optreden bij Feyenoord tegen Eredivisie titaan Ajax. Na de beklimming van de rangen van het Nederlandse hoogste niveau gaat Hamer naar een club die gepromoveerd is van het Engelse League One naar het Championship. Ondanks het feit dat er op dit moment geen andere clubs voor de Braziliaan strijden, hebben Engelse voetbalexperts gesuggereerd dat hij bij City klaar staat om de vervanger van Liam Walsh te zijn.

Hamer zal zeker worden gemist in de line-up van PEC, en dus zal het management van de club met zijn vertrek en andere recente spelerswissels behoefte hebben aan nieuw talent tegen een lage prijs. Desalniettemin zal Hamers een stijgende lijn te zien zijn als hij in een meer competitieve omgeving volwassen wordt.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30