Afbeelding

Anna van der Breggen pakt wereldtitel op de tijdrit

Sport

IMOLA - Voor het eerst in haar loopbaan is Anna van der Breggen erin in geslaagd om de wereldtitel te veroveren op de individuele tijdrit. In 2017, 2018 en 2019 werd ze steeds op dit WK-onderdeel. Donderdagmiddag was ze in Imola overtuigend de sterkste op het parcours van 31,7 kilometer.

Aanvankelijk leek Van der Breggen weer naast het goud te grijpen. Chloé Dygert had halverwege de snelste tijd en had heel goede papieren om de wereldtitel te prolongeren. Dat gebeurde niet. De Amerikaanse verloor bij een bocht de controle en vloog over de vangrail.

Van der Breggen profiteerde volop van deze zware valpartij. De Hasseltse, woonachtig in Zwolle, reed een heel constante race op het circuit van 31,7 kilometer en werd overtuigend winnaar in een tijd van 40.20.14 minuten. Haar voorsprong op Marlen Reusser uit Zwitserland bedroeg bijna zestien seconden. Ellen van Dijk eindigde als derde.

Zo voegde Van der Breggen opnieuw een prachtige prijs toe aan haar rijk gevulde prijzenkast. “Deze overwinning betekent heel veel voor me”, reageerde Van der Breggen na afloop. Wellicht kan Van der Bruggen een dubbelslag slaan. Zaterdag staat de wegkoers voor vrouwen op het programma op het WK in Imola.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30