Landstede Hammers
Landstede Hammers logo

Basketballer Devon van Oostrum voor vier weken naar Spanje

Sport

Landstede Hammers leent Devon van Oostrum uit aan het Spaanse Huesca. De 27-jarige guard keert na een periode van vier weken in Spanje weer terug in Zwolle.

Van Oostrum wacht samen met zijn ploeggenoten op de hervatting van de Dutch Basketball League en krijgt daarom de mogelijkheid om de aankomende vier weken in Spanje te spelen. De guard vertrekt deze week naar Spanje, waar hij actief is tot woensdag 23 december. “Daarna is Devon weer speler van Landstede Hammers”, maakt algemeen manager Aart van der Horst duidelijk. “Wij geven hem de kans om vier weken op een goed niveau te spelen. Op die manier raakt hij eerder wedstrijdfit voor een hervatting van de competitie in Nederland. Want de missie blijft hetzelfde: de groep bijeen houden om straks samen te presteren.”

Huesca komt uit op het tweede niveau van Spanje en staat na vijf wedstrijden op een achtste plaats. Van Oostrum speelt met Huesca vier wedstrijden. Allereerst wacht op 4 december een uitwedstrijd bij Castello, waarna er ook nog ontmoetingen met Forca Lleida, Almansa en Granada op het programma staan. In Nederland lijkt momenteel een herstart van de competitie in januari het meest waarschijnlijk.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30