Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zorginstelling Het Zand houdt informatiemomenten over vaccinaties voor personeel

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Emmie Riepma)

ZWOLLE - Zorgspectrum Het Zand houdt sinds afgelopen week informatiemomenten over vaccineren voor het personeel. De werknemers van de zorgorganisatie komen deze week al in aanmerking voor de vaccinaties. Om het soepel te laten verlopen, zijn er informatiemomenten georganiseerd voor het personeel.

“We hebben afgelopen dinsdag 5 januari een webinar gehouden (een online informatieavond, red.) waarin we hebben verteld hoe het vaccinatieproces gaat. In dit webinar konden personeelsleden vragen stellen die een arts heeft beantwoord”, vertelt Ingrid ten Hove, communicatieadviseur van Het Zand.

Privacy

De zorginstelling heeft zelf geen inzicht in welke keuze het personeel maakt omtrent het vaccineren. Het is namelijk niet verplicht om te vaccineren en ook niet verplicht om door te geven aan de werkgever welke keus er is gemaakt. Ten Hove: “We mogen als organisatie niet bijhouden wie het vaccin neemt maar de bereidheid is heel groot.”

Keuze

Erika van Wieren, teamcoördinator van de Oude Mars vindt het een goede zaak dat zij niet mag weten wie van haar team zich vaccineert. “Mensen moeten echt zelf een keuze kunnen maken of ze het willen. Dat moet niet onder dwang. Ik vind het een goede zaak dat de privacy wordt gewaarborgd.”

Brieven

Vanaf dat er is begonnen met vaccineren in Nederland komen de medewerkers in aanmerking voor de prik. Ten Hove is enthousiast over hoe snel het gaat. “We hebben 5 januari brieven verstuurd aan alle medewerkers. Die konden direct bellen om een afspraak te maken. Daarvan wordt druk gebruik gemaakt. Het loopt zo snel. Dat is bijzonder om te zien.”

Enquête

Tijdens het webinar was er ook een enquête om te peilen hoe het personeel denkt over het vaccineren. Van Wieren was blij verrast toen ze de uitslag van de enquête zag. “De bereidheid om te worden gevaccineerd blijkt verbazingwekkend groot.” Zelf heeft ze ook al een datum gepland om de prik te laten zetten. “Helemaal in het begin heb ik wel even getwijfeld. Ik heb me er toen in verdiept. Nu weet ik er wat meer over en heb ik er zeker vertrouwen in.”

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30