Sneeuwbar in het Ter Pelkwijkpark
Sneeuwbar in het Ter Pelkwijkpark Foto Pedro Sluiter

Studenten bouwen sneeuwbar in het Ter Pelkwijkpark

Algemeen

(door Emmie Riepma) ZWOLLE - Met een paar vrienden heeft Sander Knol afgelopen weekend letterlijk een sneeuwbar in het Ter Pelkwijkpark gemaakt. “Het was een heel impulsief idee, een uit de hand gelopen grap. We hadden niet gepland om iets te organiseren.”

Met sneeuw is hij met zijn vrienden uren bezig geweest een mooie stevige bar te maken. “Er was een sneeuwpopwedstrijd en ik had geen zin om een sneeuwpop te bouwen. Toen we op het idee kwamen om dat een bar te maken, was de hele groep enthousiast. Zo gezegd zo gedaan.” Om de bar een beetje stevigheid te geven, is er een strijkplank gebruikt.

Sfeer

Sander: “Het was vooral heel gezellig. Alsof je in Oostenrijk bij de aprés ski stond.” Op de bar stond een enorme muziek box. Daar schalde bijpassende feestmuziek uit die de sfeer zette. Er werd luid meegezongen met ‘Dicke Titten, Kartoffelsalad’ en nog veel meer foute nummers. Niet alleen studenten kwamen er op af. “Mountainbikers die ons zagen staan, kwamen langs om een shotje Jägermeister te halen”, vertelt Sander lachend.

Anderhalvemeter

Er kwamen zo’n veertig mensen, vooral studenten. Zij hielden netjes afstand. “De boa’s controleerde vaak en ook de politie kwam geregeld langs. Als bouwers hielden we streng toezicht op de naleving van de regels. Ik ging vaak op een krat staan om er overheen te schreeuwen dat iedereen afstand moest houden. Dat werkte erg goed”, besluit Sander.

Afbeelding
Afbeelding
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30