Afbeelding
Foto: Eigen foto

Irene Hoogveld brengt opera in de wei, een concert tussen de schapen en konijnen

· leestijd 1 minuut Algemeen

STADSHAGEN - Operazangeres Irene Hoogveld en Dierenweide Kakel & Co in Stadshagen hebben voor zaterdag 28 augustus ‘Opera in de wei’ georganiseerd. Tussen de schapen, kippen en konijnen brengt Irene Hoogveld, tevens vrijwilliger bij de dierenweide, twee keer een mini-opera ten gehore. De kaartverkoop is begonnen, de opbrengst komt ten goede aan Kakel & Co.

Irene woont in Holtenbroek en is sinds vorig jaar vrijwilliger bij Kakel & Co. Wekelijks voert ze de dieren. Om de weide te ondersteunen en meer bekendheid te geven geeft zij eind augustus twee kleinschalige concerten. Midden in de wei zingt ze muzikale verhalen in haar eigen geliefde genre: opera.

Nederlandstalig
Bij Opera in de wei zingt Irene haar eigen programma Eer(s)t de dame: zelf geschreven Nederlandstalige opera. Eer(s)t de dame ontstond een aantal jaren geleden in Irenes verbeelding. Het zat haar, levend in de operawereld, niet lekker dat ze nooit iets over eigen land en cultuur in haar eigen taal kon zingen. Toen haar volle concertagenda vanwege corona leegstroomde, besloot ze haar droom uit te werken. Zo werd Eer(s)t de dame geboren: drie mini-opera’s van circa twintig minuten met een Nederlands verhaal. Irene neemt het publiek mee in een levendige schets van het ontstaan van de opera. Als echte verhalenverteller schildert zij op authentieke wijze de context van de uiteenlopende libretto’s.

Kinderen
Zaterdag 28 augustus klinkt om 11.00 uur Dit is Emma, over de vergeten Nederlandse Koningin Emma. Om 14.00 uur zingt Irene Verhalen uit het Oosten, over drie figuren uit Oost-Nederland en hun lokale folklore. De mini-opera’s worden gecombineerd met bekende opera-aria’s. Vanwege het kleinschalige en laagdrempelige karakter is het evenement ook heel geschikt voor kinderen. Bezoekers kunnen zelf een stoel of kleedje meenemen om op te zitten. Uiteraard zorgt de organisatie voor voldoende onderlinge afstand.

Dierenweide

De kaartverkoop voor Opera in de wei is begonnen. Tickets kosten 10 euro, kinderen betalen 5 euro. Iedereen kan ook meedoen met de wortelsponsoractie: voor 2 euro kunnen ze een wortel kopen voor de dieren én dragen ze bij aan de renovatie van het dierenverblijf. Meer informatie is te vinden op www.irenehoogveld.com/eerstdedame. Aanmelden kan via contact@irenehoogveld.com. Zet daarbij welke voorstelling en tijdstip de voorkeur heeft. Alle opbrengsten gaan naar Kakel & Co. Bij strengere coronamaatregelen of zeer slecht weer kan het evenement uitgesteld worden.