Afbeelding
Foto: Anton de Bruin

Organisaties vragen aandacht voor diversiteit

Algemeen

ZWOLLE - MYpodium vraagt, in samenwerking met de LHBTIO+ community en andere organisaties die inclusie bevorderen en ondersteunen, met verschillende activiteiten aandacht voor de Zwolle Pride in 2022.

In Academiehuis de Grote Kerk zijn verschillende exposities te zien die benadrukken hoe belangrijk het is om aandacht te blijven schenken aan inclusiviteit en acceptatie. Het zijn er vier: ‘Huis van Diversiteit’, ‘Nooit meer uitgesloten!’ van WIJZ, ‘COC & ClubT’ en Safehouse Melina Lameé.

Show

Op 5 september om 16.15 uur houdt MYpodium op het Grote Kerkplein een diversiteitshow. Een aantal modeondernemers uit de binnenstad werken hieraan belangeloos mee. Zowel met kleding als samenstelling geven ze de show visueel als inhoudelijk vorm. De show met optredens van verschillende Zwolse- of artiesten vanuit de LHBTIQ+ community duurt dertig minuten. Te horen en zien zijn onder meer Melina Lamée, Dali Philippo en Henk & Mick. Miss Meggie, Dragqueen van Haus of ThomThom, presenteert de diversiteitshow. Aan het eind wordt het beeldmerk en thema voor 2022 onthuld. 

Op 5 september om 17.00 uur is er de Michaël Regenboogviering in Academiehuis de Grote Kerk.