Afbeelding
Foto: Jan Koeman

Nacht van de Nacht beleeft 17e editie

Algemeen

ZWOLLE - Natuur en Milieu Overijssel heeft voor zaterdag 30 oktober de 17e Nacht van de Nacht georganiseerd. In de Nacht van de Nacht kan men de duisternis en stilte die bij de nacht horen beleven. 

Sterrenclubs, natuurfotografen, boswachters, natuurgebieden en vele anderen in het hele land hebben nachtelijke activiteiten georganiseerd. Ook doen steeds meer bedrijven en gemeentes de lichten uit tijdens de Nacht.

Schoonheid

“Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld”, volgens Natuur en Milieu Overijssel. “Echt donker is het bijna nergens meer. Op de Nacht van de Nacht heb je de mogelijkheid om echt stil te staan bij de schoonheid van de nacht, bijvoorbeeld met een diner bij kaarslicht, een nachtelijke boswandeling of een workshop uilenballen pluizen.” Op www.nachtvandenacht.nl vinden belangstellenden inspiratie en achtergrondinformatie over de Nacht van de Nacht. Wie dit jaar zelf een nachtelijke activiteit houdt, kan dit melden op www.nachtvandenacht.nl/activiteiten.

Lichtvervuiling 

Tijdens de Nacht van de Nacht wordt ook aandacht besteed aan lichtvervuiling en duurzame verlichting. Natuur en Milieu Overijssel: “Lichtvervuiling door kunstlicht van bedrijven, reclamezuilen en lantarenpalen kost niet namelijk alleen veel geld en energie, maar verstoort ook het bioritme van mensen en dieren. Door de campagne schakelen steeds meer gemeenten over op duurzame verlichting en doven deze waar mogelijk. Ook steeds meer bedrijven doen mee.”

Wie met zijn of haar bedrijf ook meedoet aan de Nacht van de Nacht kan dit eveneens aanmelden op www.nachtvandenacht.nl/licht-uit-bij.