Charles-Andreas Brym in duel met MVV-speler Leroy Labylle. FC Eindhoven verloor in Stadion de Geusselt met 1-0. (Foto: Johan Manders).

Helmond Sport verslagen, MVV te sterk

· leestijd 1 minuut Algemeen

EINDHOVEN - Afgelopen week stonden er voor de Blauw-Witten twee wedstrijden op het programma. Maandagavond werd er in eigen huis gewonnen van rivaal Helmond Sport (3-2) en vrijdagavond reisde de ploeg van Rob Penders af naar het zuiden van het land voor de wedstrijd tegen MVV Maastricht (1-0).

De Eindhovenaren kregen in de eerste helft tegen Helmond Sport veel kansen. Zo hadden Charles-Andreas Brym, Joey Sleegers en Barnabás Rácz goede mogelijkheden, maar het was de uitploeg die de score opende. Arno van Keilegom kopte vijf minuten voor rust de 0-1 binnen. FC Eindhoven reageerde snel op deze goal: twee minuten later wat het Jort van der Sande die de bal het doel in schoof. De ruststand was bleef hierdoor steken op 1-1

Meer goals

Na rust vielen er meer doelpunten. Zo maakte Charles-Andreas Brym zijn eerste goal voor zijn nieuwe club en schoot Enrico Hernández de 3-1 binnen. Helmond Sport wist laat in de wedstrijd wel nog de 3-2 te maken via Jellert van Landschoot, maar dat mocht niet meer baten. De drie punten in deze derby waren voor FC Eindhoven.

Lang rust hadden de Blauw-Witten niet, want vrijdagavond stond de volgende wedstrijd alweer op de planning. In de eerste helft van deze wedstrijd ging het spel vrij gelijk op. Beide ploegen hadden niet veel grote kansen, waardoor er bij de rust een 0-0 stand op het scorebord stond. Na de rust kwam FC Eindhoven sterk uit de kleedkamer, maar was het Orhan Dzêpar die voor MVV de goal maakte. De middenvelder schoot een afgeslagen bal met zijn eerste balcontact het doel in.

De Blauw-Witten zochten lang naar de gelijkmaker, maar de defensie van de thuisploeg stond goed. FC Eindhoven kreeg nog wel een uitgelezen kans toen het een strafschop toegewezen kreeg. Na een rommelige fase voor de strafschop, faalde Joey Sleegers jammerlijk vanaf elf meter. Zo bleef het bij 1-0 in Maastricht en keerde de ploeg van trainer Rob Penders helaas zonder punten huiswaarts.

Brabants onderonsje

De volgende wedstrijd voor de ploeg van Rob Penders vindt plaats op vrijdag 24 september. Om 20.00 uur speelt FC Eindhoven in het Jan Louwers Stadion tegen NAC Breda. FC Eindhoven staat na zeven speelrondes op de elfde plaats met tien punten.

NAC Breda staat momenteel op de zeventiende stek, nadat de ploeg van Edwin de Graaf in de afgelopen vijf wedstrijden maar één keer wist te winnen. De Bredanaars zullen gebrand zijn om met drie punten terug naar Breda te gaan, aangezien het een dramatische seizoenstart beleeft.

Kaartjes

Er is geen kassaverkoop voor deze wedstrijd, wel is het mogelijk om via de online ticketshop een ticket aan te schaffen. Via: www.fc-eindhoven.nl/ticketinformatie-fc-eindhoven-nac-breda

Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 23 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32