Het Open WBQA Nederlandse Culinaire BBQ Kampioenschappen wordt georganiseerd door de World Barbecue Association. Meer daarover op: www.WBQA.nl.
Het Open WBQA Nederlandse Culinaire BBQ Kampioenschappen wordt georganiseerd door de World Barbecue Association. Meer daarover op: www.WBQA.nl.

Open Nederlandse Culinaire BBQ Kampioenschappen

Algemeen

SON - Bij La Sonnerie in het Brabantse Son wordt zaterdag 28 en zondag 29 augustus het vrij toegankelijke tweedaagse event het Nationaal Barbecue-spektakel georganiseerd. Onderdeel van dit barbecue-event zijn de Open Nederlandse Culinaire BBQ Kampioenschappen. Hierbij zullen diverse (inter)nationale topteams het tegen elkaar zullen opnemen.

Barbecueën is steeds meer een culinaire activiteit geworden dat door internationale topkoks wordt omarmd. Het beperkt zich allang niet meer tot de achtertuin en de camping. Dat neemt niet weg dat een weekend lang iedereen – van jong tot oud – volop kan genieten en proeven tijdens dit jaarlijkse terugkerend event met als apotheose De Open Nederlandse Culinaire BBQ Kampioenschappen. Het betreft een internationaal event met een culinaire omlijsting. Er zijn diverse stands, presentaties en workshops. Tevens worden er culinaire gerechten en uitzonderlijke recepten door (inter)nationale BBQ-teams bereid. De bezoekers kunnen van alles zien, proeven en beleven. Het geheel wordt omlijst door livemuziek.

Het voor iedereen vrij toegankelijke BBQ festijn begint beide dagen om 13.00 uur. Het programma is te vinden op www.BBQspektakel.nl.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30