Op maandagavond 4 oktober houdt ZwolleDoet! een gratis webinar voor professionals, mantelzorgers, vrijwilligers, studenten en andere geïnteresseerden.
Op maandagavond 4 oktober houdt ZwolleDoet! een gratis webinar voor professionals, mantelzorgers, vrijwilligers, studenten en andere geïnteresseerden.

SamenZwolle: van webinar over dementie tot vrijwilligerswerk

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle is een stad waar mensen voor elkaar zorgen. Het hele jaar door, maar juist in deze tijd, wil SamenZwolle een helpende hand bieden. Wie de komende tijd wel wat extra hulp kan gebruiken of juist hulp wil aanbieden, kan mailen naar info@samenzwolle.nl of bellen met 038 - 750 83 87. Meer informatie staat op www.samenzwolle.nl. 

Walking Football vrouwen

Iedere woensdagochtend komt een groep gezellige vrouwen (55-plus) samen in Zwolle-Zuid om samen aan walking football te doen. Walking Football is een zeer laagdrempelige manier om lekker een balletje te trappen en in beweging te zijn, met een zeer laag risico op blessures. Het team heeft een gemotiveerde trainer. 

Meer info via www.samenzwolle.nl/voetbalvrouwen 

Omgaan met dementie en NAH

Dementie en NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) zorgen voor veranderingen in gedrag, handelen en communicatie. Wat doe je als de manier van omgaan met elkaar - die vroeger vanzelfsprekend en prettig was - niet meer werkt? Wat is een effectieve manier om echt contact te maken en houden met iemand met dementie of NAH? Op maandagavond 4 oktober houdt ZwolleDoet! een gratis webinar voor professionals, mantelzorgers, vrijwilligers, studenten en andere geïnteresseerden. Het webinar wordt gegeven door Annemarie Bolder, oprichter van Ergoworld. Aanmelden via www.samenzwolle.nl/webinar of 038 - 750 8387.

Power: Veerkracht op leeftijd

In het najaar van 2021 start Gilde Zwolle met een nieuwe reeks workshops ‘Power: Veerkracht op leeftijd’ met de thema’s: lichaam en geest, sociale contacten, materiële situatie, arbeid & activiteiten, zingeving en inspiratie. De workshops starten op 7 oktober en zijn wekelijks op donderdagochtenden in De Bolder. Kosten voor deelname zijn 30 euro.

Aanmelden via www.samenzwolle.nl/power of 06 - 272 595 53

Vrijwilligerswerk

Een groep van 10 leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap is op zoek naar een leuke vrijwilligersklus of activiteit. Een leuke of praktische activiteit of klus, bijvoorbeeld een wandeling met ouderen, opknapwerkzaamheden of een buitenklus? Zolang het de maatschappij of een ander dient zijn ideeën welkom. De leerlingen worden begeleid door een docent en kunnen eind oktober of begin november aan de slag gaan.

Reageren via www.samenzwolle.nl/thorbecke of 038 - 7508387.

DansLokaal TV: rock ‘n roll

Zondag 19 september om 14.00 uur is er weer DansLokaal TV. Deze aflevering staat in het teken van de rock ‘n roll. Gina Maria neemt de presentatie voor haar rekening en zal alle passen luid en duidelijk uitleggen. DansLokaal is op RTV Focus via KPN kanaal 1396, T-Mobile kanaal 783 en Ziggo kanaal 44. DansLokaal TV is een initiatief van SamenOuderen.

Kijk voor meer informatie op onze website: www.samenzwolle.nl/danslokaaltv

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30