Afbeelding

Coronavaccinaties ouderen: de GGD vaccineert alleen op centrale locaties

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - De GGD waarschuwt voor mensen die zich voordoen als medewerkers van de GGD en die mensen thuis, tegen betaling willen vaccineren. Vooral ouderen worden hiervoor gebeld. “Dit klopt niet!”, waarschuwt GGD IJsselland. “Vaccinatie is gratis. Bovendien neemt de GGD geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt niet bij mensen thuis om te vaccineren. 

De huisarts bepaalt of een 90-plusser mobiel genoeg is om een vaccinatielocatie van de GGD te bezoeken. Alleen of met begeleiding. De oudere ontvangt een uitnodiging via de eigen huisarts. Hierin staat hoe de afspraak voor vaccinaties wordt gemaakt. 

Wie voldoende mobiel is wordt door de huisarts gevaccineerd zodra dit mogelijk is (en er voldoende vaccin beschikbaar is). De groep tussen de 85 en 90 jaar oud is de volgende groep die aan de beurt is. Zij krijgen na de 90-plussers een uitnodiging voor vaccinatie via het RIVM. Gewoon thuis via de post. Het uitnodigen van deze groep ouderen gebeurt gefaseerd. De oudere mag een begeleider meenemen.

Woensdag 27 januari zijn al enkele mensen van 90 jaar en ouder gevaccineerd door de GGD in de IJsselhallen in Zwolle. Projectmedewerker Arjan de Boer: “Op deze manier doen we ervaring op met deze doelgroep en zetten we de puntjes op de i, zodat we grotere groepen ouderen vanaf zaterdag 30 januari zo goed mogelijk kunnen ontvangen. Eerst kunnen ouderen alleen nog terecht bij onze vaccinatielocatie in Zwolle (IJsselhallen). 

“Vanaf 8 februari opent ook onze volgende vaccinatielocatie in de Evenementenhal Hardenberg. Al onze vaccinatielocaties die we opbouwen beschikken over extra ruime prikplekken en zijn goed toegankelijk voor minder validen. Bovendien is er veel parkeerruimte. We zijn blij deze kwetsbare groep snel te kunnen vaccineren.”

Meer informatie

Bel voor vragen over de coronavaccins en de coronavaccinatie het landelijke telefoonnummer 0800 – 1351 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur). Of kijk op www.ggdijsselland.nl/coronavaccinatie.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30