Voetbalvereniging Berkum.
Voetbalvereniging Berkum. Foto: Pedro Sluiter

Dijk vervangt Dooijewaard als assistent-trainer Berkum

Sport

AMATEURVOETBAL

Robin Dijk neemt komend seizoen de plaats in van John Dooijewaard als assistent-trainer van Berkum. Met Dijk haalt de Zwolse hoofdklasser iemand uit eigen gelederen bij de hoofdmacht.

De 29-jarige Zwollenaar is bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van JO19. Dijk was eerder als speler én jeugdtrainer actief bij eersteklasser Heino, waarna hij trainerservaring opdeed bij de jeugdopleidingen van PEC Zwolle en De Graafschap. Vervolgens was hij drie seizoenen assistent-trainer bij het eerste elftal van Heino en daarna trainde hij de JO19 van tweededivisionist HHC Hardenberg. Met Dijk, in het dagelijks leven werkzaam in de arbeidsbemiddeling en in het bezit van het trainersdiploma TC 2, krijgt de technische staf er dus een kracht met ruime ervaring bij.

Dijk is de opvolger van Dooijewaard, die na twee seizoenen als assistent-trainer vertrekt. Het grootste deel van de technische staf van de Zwollenaren is inmiddels rond. Afgelopen november tekende hoofdtrainer Arno Hoekstra al voor de volgende twee seizoenen bij, terwijl ook de teammanagers André Toering en Erik Teunissen doorgaan. Datzelfde geldt voor de medische staf van Berkum, want ook de verzorgers en hersteltrainers Jos Dohmen en Arend Zoer hebben bijgetekend voor het komende seizoen.