Afbeelding
Foto: Shutterstock

Celstraf voor man die klepje openhield voor vuurwerkbom in woning Stadshagen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een 21-jarige Zwollenaar is veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk wegens betrokkenheid bij het plaatsen van een brandende cobra in de brievenbus van een woning in Stadshagen. Hij heeft het klepje van de brievenbus opengehouden, zodat zijn kompaan de cobra erin kon stoppen. Hij moet samen met de medeverdachte 120.000 euro aan het slachtoffer betalen, de vrouw des huizes, die ernstig gewond is geraakt.

Op 12 september 2020 kreeg de politie ’s nachts melding van een ontploffing in de woning. Ze trof er achter de voordeur een ravage aan, en het slachtoffer in de woning. Zij is naar het ziekenhuis gebracht en bleek zwaar gewond. Ze had brandwonden in haar hals en op haar borst en buik, het topje van een wijsvinger was eraf, de banden van een duimgewricht waren los en zijn met schroeven vastgezet, de binnenkant van haar rechterhand lag open en ze heeft gehoorschade opgelopen. Ze is blijvend arbeidsongeschikt geraakt, mede daardoor is de schadeclaim zo hoog.

De vrouw hoorde vanuit de badkamer een sissend geluid, liep naar beneden en zag een pijpje door de brievenbus naar binnensteken. Ze wilde het naar buiten duwen, omdat ze vreesde voor brand en de hond van het gezin ergens beneden moest zijn. Op dat moment volgde een enorme knal.

Abdelrahim W. was die nacht met zijn vriend Shervinho D. op stap. Laatstgenoemde heeft de cobra door de brievenbus gestoken. Hij had een motief: hij was kwaad op de dochter in het gezin, die er volgens hem voor gezorgd heeft dat zijn verkering met een ander meisje uit was gegaan. Hij is eerder veroordeeld tot 3,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Abdelharim zegt dat hij eerst niet wist wat zijn maat van plan was, maar zag op het laatst wel dat hij vuurwerk uit zijn zak haalde en aanstak. Niettemin heeft hij de klep opengehouden en daarom vindt de rechtbank dat hij medepleger is en daarmee verantwoordelijk voor het leed dat het gezin is aangedaan.

De vrouw kan haar werk in de zorg dat ze altijd met liefde deed, niet meer uitoefenen, ze hebben hun hond moeten laten inslapen, omdat het beest nadien teveel stress vertoonde. Voor alle gezinsleden is hun leven drastisch veranderd, behalve lichamelijk letsel ondervinden het slachtoffer en haar gezin nog psychische gevolgen van de ontploffing.

Behalve de celstraf is Abdelharim ook een contactverbod met de bewoners van de woning in Stadshagen en met medeverdachte Shervinho D. Daarbij moet hij een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf van vier maanden nu ook uitzitten.

Lees hier het verhaal over de ziting: https://www.deswollenaer.nl/nieuws/algemeen/255084/celstraf-geeist-voor-man-die-klepje-openhield-voor-vuurwerkbom-

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden