Afbeelding
Foto: Ruud Baan

Eerste concert in Koelwaterhal IJsselcentrale: Artvark Saxophone Quartet

Algemeen

ZWOLLE - Het Artvark Saxophone Quartet geeft eerste paasdag, zondag 17 april, om 15.00 uur een concert in de Koelwaterhal van de voormalige IJsselcentrale in Zwolle. De start van een nieuwe reeks concerten op een unieke plek met een overweldigende akoestiek.

In de koelwaterhal van de voormalige IJsselcentrale in Zwolle, waar ruim 60 jaar lang met behulp van gezuiverd water uit de IJssel energie werd opgewekt, draait het anno 2022 nog steeds om energie. Met aandacht voor duurzaamheid en innovatie biedt deze historische plek ruimte voor belangrijke zaken als onderwijs, technologie, kunst en ambacht, waarbij verbeelding en verbinding een onmiskenbare rol spelen. Dit concert is de eerste in een nieuwe reeks Coolwater Concerts op een unieke historische plek met een overweldigende akoestiek.

Artvark Saxophone Quartet speelde op vooraanstaande podia en festivals over de hele wereld, waaronder grote internationale festivals zoals het North Sea Jazz Festival, het Cai¨ro Jazzfestival en het Bohemia Jazzfestival in Praag. Het kwartet toerde bovendien in Ierland, Turk?e en meerdere malen in Zuid-Afrika. Niet voor niets schreef The Daily Egypt over een concert van Artvark ‘muziek kent geen grenzen en jazz des temeer. Deze band snauwt en klopt op het podium, brengt z?n bewegingen en geluid samen in een dans. En als het gezegd kan worden van jazzmusici: they rocked the house.


Mother of Thousand is het nieuwste album van het Artvark Saxophone Quartet met nieuwe muziek geïnspireerd door eigenzinnige musici als Arvo Pärt en Aphex Twin. Het resultaat is een droomwereld van klank en ruimte, hypnotiserende patronen en onvervalste blues. Een soundtrack voor de ultieme roadtrip. Met onder meer originele Adolphe Sax-saxofoons uit 1860 en zeldzame schuifsaxen uit 1920.

Kaarten via ticketkantoor.nl/shop/coolwater

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 12 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13