Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Koningin Máxima luistert in Hedon geboeid naar studenten over kunstworkshops

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Koningin Máxima heeft woensdag een bezoek gebracht aan Hedon bij de start van Art Camp mbo in het poppodium. Ze ging in gesprek met studenten en was zeer geïnteresseerd in de ervaringen van studenten. 

Art Camp mbo is een eerste stap in een driedelig programma van Méér Muziek in de Klas, in samenwerking met Noorderpoort, Alfa-Colleg en ROC Midden Nederland. Doel is een versterking van cultuureducatie op deze mbo-opleidingen, zodat pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten het kunst- en cultuuraanbod op en na school kunnen stimuleren.

Tijdens Art Camp mbo volgden woensdag zo’n zestig studenten workshops. Ze konden kiezen uit fotografie, theater, dans, muziek en cartoontekenen. Elke student koos twee workshops. Een geïnteresseerde Koningin Máxima ging het gesprek aan met studenten over de opgedane ervaringen. Ze vroeg daarbij ook of de studenten zichzelf hadden uitgedaagd.

Ook gingen studenten in gesprek met vertegenwoordigers van cultuurinstellingen, zodat ze meer kwamen te weten over het regionale cultuuraanbod. Dat kunnen studenten later inzetten bi de organisatie van hun eigen Art Camp op hun eigen mbo. Dat is de tweede stap in het pilotproject. 

Op deze speciale dag waren er ook twee rondetafelgesprekken, waarbij kunst- en cultuur op mbo-opleidingen nadrukkelijk ter sprake kwam. Duidelijk was dat er in Zwolle wel draagvlak is voor meer kunst en cultuur op mbo-scholen. Jaap Beernink, lid van het College van Bestuur van het Deltion College Zwolle was duidelijk: “We hebben geen opdracht nodig, maar geloof. We gaan het gewoon doen. Theo Rietkerk, voorzitter van het College van Bestuur van de Landstede Groep, en wethouder Paul Guldemond sloten zich daarbij aan.” 

Het was een bijzondere dag voor de studenten. “Op het Noorderpoort was iedereen een beetje gespannen. We hebben tien minuten met Koningin Máxima gesproken. Ze was heel erg geïnteresseerd en spontaan. Het is een heel leuke vrouw”, aldus een van de studenten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh