Ontmoetingscentrum Het Anker
Ontmoetingscentrum Het Anker Foto: Het Anker

Nieuwe activiteiten in Het Anker

Ingezonden Ingezonden

ZWOLLE - Onder de naam Licht Het Anker organiseren Focus, WerV (onderdeel van WijZ) en SportService Zwolle nieuwe sportieve, sociale een creatieve activiteiten in Ontmoetingscentrum Het Anker aan de Voorsterweg in Westenholte.

Vanaf begin april kunnen inwoners van Westenholte en Stadshagen er terecht om te tekenen, te schrijven of een spelletje te doen.

Dinsdagochtend en donderdagmiddag is er Natuur op Recept, waarbij mensen met vrijwilligers de natuur ingaan. Donderdagochtend is er Schrijfcafé en donderdagmiddag spelletjesmiddag. Op woensdagochtend is de Beweegmakelaar aanwezig om te helpen bij het vinden van een passende bewegingsvorm. Maandagmiddag, dinsdagmiddag, woensdagochtend en donderdagochtend zijn er creatieve activiteiten.

Het programma is flexibel en zal aangepast worden naar aanleiding van vragen van de deelnemers. Wie zelf een goed idee heeft voor aan activiteit, kan hulp krijgen bij het organiseren ervan.

Deelname staat open voor iedereen maar in het bijzonder voor mensen die vanwege een fysieke of mentale kwetsbaarheid behoefte hebben aan wat extra ondersteuning. Dit past in het beleid van de gemeente Zwolle om zinvolle daginvulling voor meer mensen mogelijk te maken.

De activiteiten worden begeleid door de (ervarings-) deskundigen van Focus, WerV en SportService Zwolle. Met hen kunnen deelnemers ook praten over hun toekomstdromen en persoonlijke ontwikkeling.

Het complete activiteitenaanbod wordt gepubliceerd op de website van Ontmoetingscentrum Het Anker, www.ochetanker.nl en via de sociale media van Focus, WerV en SportService Zwolle.