'Zwolle zingt vreemd' in Odeon en Muzerie

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages


ZWOLLE - De Zwolse Zangraad houdt zaterdag 22 januari van 9.00 tot 17.00 uur een Korendag in het theater Odeon aan de Blijmarkt en in de Muzerie in de Goudsteeg. Titel is 'Zwolle zingt vreemd!'. Het Korenfestival wordt om 11.00 uur officieel geopend door de Zwolse wethouder Nelleke Vedelaar van Cultuur.


 


Het is de bedoeling dat koorzangers en het Zwolse publiek op deze dag kennismaken met een heel andere manier van zingen dan gebruikelijk. "Hoe vreemd is het om klanken met je stem te produceren in samenspel met anderen", laat de organisatie weten. "Het zit in je, je kunt met de stem echt letterlijk en figuurlijk alle kanten op."

Wie een koor zoekt, kan tussen 11.00 en 17.00 uur door middel van korte optredens in de Hemminkzaal en Dommerholtzaal (van theater Odeon) kennis maken met negentien Zwolse koren.

Daarnaast kan de bezoeker als toeschouwer luisteren naar de workshops van Greetje Bijma (9.30 uur, Hemminkzaal Odeon), Irma ten Brinke (9.30 uur, Schuttezaal Odeon), Sytse Buwalda (9.00 uur, Gehoorzaal Muzerie). Deelname aan deze workshops is gesloten.

Wie nooit in een koor gezongen heeft, kan kennis maken in sessies met Eugène van Boheemen (klassiek, 13.30 uur, Gehoorzaal Muzerie) of Geert Topper (pop/jazz, 15.00 uur, Gehoorzaal Muzerie). Opgave voor deze scratchkoren via de website of op 22 januari. Deze koren presenteren zich in Odeon.

Ook zijn er, in samenwerking met Koorschool Konstantijn, workshops voor kinderen (8-12 jaar, 12.30 uur, Gehoorzaal Muzerie) of oudere jeugd (12-16 jaar, 11.05 uur, Gehoorzaal Muzerie). Opgave via de website. Toeschouwers zijn welkom bij de presentaties in Odeon.Tenslotte wordt er tussen 11.00 en 15.00 uur doorlopend een film over Boventoonzingen vertoond in het filmhuis 'Het Fraterhuis'.Toegangsprijs: 2 euro (inclusief consumptie), jeugd tot 18 jaar en deelnemende koren gratis. Opgave voor de (gratis) workshops/scratchkoren en verdere details op de website zwollezingt.webklik.nl (zonder www).