Pedro Sluiter Foto

Brouwer: 'Waren klap niet te boven gekomen'

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Met een 4-0 nederlaag in en tegen Staphorst heeft Berkum het seizoen afgesloten. Een seizoen dat zo mooi begon, met zeven overwinningen op rij, eindigt met twee dikke nederlagen.

In de nacompetitite met Staphorst en PKC ?83 had Berkum na de 0-3 nederlaag tegen PKC ?83 een wonder nodig om promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen. De eerste periodekampioen van 1D hielp de kansen op dat wonder door defensieve flaters eigenhandig om zeep in Staphorst. "Je wilt natuurlijk wel een goed resultaat halen, maar we waren de klap van vorige week niet te boven gekomen. Dat merkte je aan alles", zegt trainer Willem Brouwer, die tegen PKC '83 al niet kon beschikken over eerste doelman Matthijs Bouwhuis, Marc van der Meulen en Frank Hoolsema en het tegen Staphorst ook nog moest doen zonder Sean Morris, Razi Kanseyo en Jaouad Akloud. Laatstgenoemde keert na één seizoen Berkum terug bij Dieze West, dat volgend seizoen wel uitkomt in de hoofdklasse.

De trainer houdt een katerig gevoel over aan het seizoen. "We zijn heel goed begonnen. Over het hele seizoen gezien speelden we het beste voetbal, maar je moet jezelf wel belonen. We hebben geen enkele wedstrijd een punt gestolen. Er zijn veel wedstrijden geweest waarin je zit te wachten op een doelpunt en dan het deksel op de neus krijgt."

Achterin toonde Berkum zich dit seizoen te kwetsbaar. "We hebben geanalyseerd dat zo'n zeventig procent van de tegengoals uit eigen fouten komen. Dan zijn we te kwetsbaar en niet geconcentreerd genoeg. Het is ook een mentaal verhaal. Als we voorkomen, winnen we de wedstrijd. Maar op het moment dat we achter komen, kunnen we een wedstrijd niet omdraaien. Je kunt in een seizoen drie of vier zeperds hebben, maar wij hebben acht keer verloren. Daar moeten we mee aan de slag."

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30