Goud en zilver voor Kirsten Wild op NK baan

· leestijd 1 minuut Sport

APELDOORN/ZWOLLE - In haar laatste optreden als Cervelo renster heeft Kirsten Wild afgelopen week zilver en brons behaald tijdens de Nederlandse Baankampioenschappen in Omnisport Apeldoorn. Dinsdagavond won de Zwolse renster de puntenkoers. Woensdag werd zij tweede op het onderdeel
achtervolging.

Tijdens de puntenkoers wist Wild Amy Pieters en Ellen van Dijk achter zich te laten. Een dag later zag Kirsten Wild geen kans haar nationale titel op de achtervolging te prolongeren. Zij moest genoegen nemen met een zilveren medaille. Goud was er  voor rivale Ellen van Dijk. Op het onderdeel scratch was er donderdagavond geen eremetaal voor Kirsten Wild. De jonge Winanda Spoor nam brutaal een voorsprong en stond die niet meer af.


Willy Kanis werd de koningin op het NK Baan in Apeldoorn met drie nationale titels. De renster uit Kampen pakte de winst op de 500 meter, de sprint en de keirin. Vanaf 1 januari komt Kirsten Wild uit voor de AA-Drink formatie van Michael Zijlaard en Leontien van Moorsel. Ze gaat zich zowel op de baan als op de weg richten. Haar grote wens is uit te komen tijdens de Olympische spelen van 2012 in Londen op beide disciplines. ''Daar hoop ik echt op. Ik ben verder wel benieuwd hoe ik er op de baan internationaal voor sta. ''Over een maand heeft ze haar eerste test tijdens de wereldbekerwedstrijden in Peking.


Het wordt dus een druk jaar voor de sprintster die op de weg ook onder meer actief is bij de grote klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen. "Gelukkig heeft Leontien van Moorsel veel ervaring met het combineren van een weg- en baanprogramma. Dat heeft zeker meegespeeld in de keuze voor deze ploeg." Kirsten Wild kwam twee jaar uit voor de Cervelo formatie die in de wielrennerij alleen doorgaat als fietssponsor. In haar tijd bij de Zwitserse fietsfabrikant pakte Wild mooie zeges zoals de Ladies Tour van Qatar, de wereldbekerwedstrijd de Suede Vargarda en de GP Stad Roeselare.