Hoofdveld en clubhuis Zwolsche Boys
Hoofdveld en clubhuis Zwolsche Boys

'Als het op penalties was aangekomen, hadden we gewonnen'

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Derdeklasser Zwolsche Boys heeft de huid duur verkocht tegen eersteklasser Heino, maar kwam net tekort om een strafschoppenserie af te dwingen in de eerste knock out-ronde van de districtsbeker. Bij trainer Jan Verheijen heerst een 'wat als-gevoel' na de 5-4 nederlaag.

Verheijen baalt nog steeds van hoe zijn ploeg de 1-1 en 2-1 incasseerde nadat David Bloem met een fraaie goal de score had geopend. "Bij die eerste goal is er even geen communicatie en zijn we te apatisch. De tweede goal valt uit een standaard-situatie. Daar ben ik nog steeds pissig over. We hebben met Tim Benes en Maartje Berginia twee grote sterke kerels achterin en daar kan zomaar iemand tussenin die bal koppen. Dat mag niet. Dat soort momenten moeten we elimineren", oordeelt Verheijen.

Het gevoel van 'wat als...' heerst bij de trainer, die beseft dat zijn ploeg voor een stunt had kunnen zorgen als het die goals niet zo makkelijk had weggegeven. Boys komt langszij dankzij Yavuz Özdemir (2-2) en even later weer dankzij Eugene Webb: 3-3. Pas in het laatste kwartier neemt Heino met twee goals afstand. Lennart Prins maakt er in de slotminuut nog 5-4 van. "Ik had het wel willen zien", zegt Verheijen over een strafschoppenserie die er niet van kwam. Met Nick Bouwman stond er volgens Verheijen een penaltykiller onder de lat bij Zwolsche Boys. "Hij heeft in de competitie vier penalties gepakt in het tweede. Daar had ik m'n hoop op gevestigd. Als het op penalties was aangekomen, hadden we gewonnen. Dat weet ik zeker."

Zwolse clubs

Van de Zwolse clubs in het bekertoernooi overleefden Be Quick '28 en Zwolsche Boys de groepsfase. Berkum stroomde deze week in als hoofdklasser en plaatste zich voor de tweede ronde ten koste van derdeklasser vv Hellendoorn: 4-0. Be Quick '28 is ook verder na een 3-2 zege over Batavia '90.

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 13 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13