Afbeelding
Pedro Sluiter

Zeven spelers weg bij PEC Zwolle Vrouwen

· leestijd 1 minuut Sport

VROUWENVOETBAL
Het vrouwenelftal van PEC Zwolle ziet er door het vertrek van zeven spelers komend seizoen heel anders uit. PEC neemt afscheid van Yvette van Daelen, Rebecca Doejaaren, Bonita Theunissen, Nienke Olthof, Nikita Tromp, Marit Auée en Dara Broekhaar.

Olthof, Van Daelen, Doejaaren en Theunissen zetten een punt achter hun voetballoopbaan en kiezen voor een maatschappelijke carrière. Van dat viertal heeft Van Daelen de meeste dienstjaren erop zitten. De multifunctionele speler was maar liefst acht seizoenen actief voor PEC en kon vrijwel altijd op een basisplaats rekenen. Doejaaren verkaste als vijftienjarige al naar PEC Zwolle en in zes seizoenen kwam de spits tot 103 wedstrijden waarin zij 26 keer het net vond. Keeper Olthof en aanvaller Theunissen zwaaien na twee seizoenen af.

Voor alle spelers was het bereiken van de bekerfinale vorig seizoen het hoogtepunt van hun PEC Zwolle-jaren. Vooral Olthof zal de winst na strafschoppen in de halve finales tegen ADO Den Haag nooit vergeten. Olthof was de held door een penalty te keren en er een te benutten. Dit seizoen raakte de keeper haar basisplaats kwijt.

In de kwartfinales van de KNVB Beker, waarin PEC revanche hoopte te nemen op Ajax voor de verloren bekerfinale van 2019, zou Olthof waarschijnlijk wel onder de lat staan, maar door de coronamaatregelen ging dat ‘revanchemoment’ niet door. De afgelaste bekerwedstrijd op 14 maart markeerde het begin van het einde van het afgebroken seizoen.

De zeventienjarige Tromp, die afkomstig was van Jong Ajax, verlaat PEC na een seizoen alweer. Tromp scoorde vijf keer in twaalf duels. Auée en Broekhaar speelden officieel nog voor Jong PEC Zwolle Vrouwen. Van Auée, die een stormachtige ontwikkeling doormaakte in Zwolle, was al langer bekend dat zij deze zomer naar de Verenigde Staten gaat om studie te combineren met profvoetbal. De verdediger knokte zich dit seizoen in de basis en kwam tot acht optredens in de eredivisie. Voor Broekhaar bleef een debuut op het hoogste niveau uit.

 Spits Rebecca Doejaaren
Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 23 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32