Sportcentrum Victorium.
Sportcentrum Victorium. Foto: Pedro Sluiter

Squashbanen en sportsbar Victorium klaar voor de start

Sport

(door Mark de Rooij)

SPORT 

Een officiële opening van Victorium, met alles erop en eraan, laat nog even op zich wachten, maar met het in gebruik nemen van de squashbanen en de sportsbar op zaterdag 18 december wordt het aanbod in het topsportcentrum alvast weer uitgebreid.

Van de sporthal en de turnhal wordt sinds september al volop gebruik gemaakt door verenigingen en opleidingen, maar de opening van de tien squashbanen en van de sportsbar in Victorium liet nog even op zich wachten. 

In de sportsbar hangen tv-schermen waar allerlei sporten op te bewonderen zijn. Denk aan Formule 1 op zondag en Champions League-wedstrijden op doordeweekse avonden, maar ook aan andere sporten. “We willen zoveel mogelijk gaan uitzenden”, zegt locatiemanager Nicolette Mennega.  

De squashbanen zijn inmiddels gereed inclusief het centrecourt, dat iets dieper ligt en waar je helemaal omheen kunt lopen. Bouwwerkzaamheden op de begane grond zijn echter nog gaande en het buitenterrein is nog lang niet af. Een plechtige opening, mooi aangekleed met vertegenwoordigers van de gemeente present, ligt in het verschiet voor maart/april, als ook de vier outdoor-padelbanen gereed zijn. “Dat willen we doen als alles klaar is en we ook alles kunnen laten zien. Dan moet dus ook het hele buitenterrein af zijn”, aldus Mennega.