Afbeelding
Aangeleverd

De voordelen van een mediator bij een echtscheiding

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wanneer je gaat scheiden dan is dat natuurlijk enorm pijnlijk. Vaak is het geval dat je het niet met elkaar eens bent en het niet meer goed werkt. Het kan dan ingewikkeld zijn om alles daarna nog samen te moeten regelen. Meestal komt bij een scheiding veel verdriet en emotie kijken. Er zijn soms kinderen in het spel en je wilt dat alles goed verloopt. De communicatie tussen jou en je partner kan moeizaam verlopen. Er kan namelijk onbegrip en wantrouwen zijn ontstaan. Het is dan een goede oplossing om een mediator erbij te betrekken. Wij leggen je hier de voordelen ervan uit!

Snel tot een oplossing komen 

Een mediator kan helpen om sneller tot een oplossing te komen. Er moeten vaak veel dingen geregeld worden en het is fijn wanneer je daar hulp bij krijgt. Vooral wanneer je allebei anders over bepaalde situaties denkt. Je kunt zo samen met je partner alles afspreken. Er zijn verschillende mediators in Nederland waar je terecht kan! Wanneer je uiteindelijk eens bent geworden over de afspraken, kunnen jullie daarna naar de advocaat om alles vast te leggen. Hij kan de afspraken dan laten bekrachtigen door de rechter. Bij scheidingszaken heb je altijd een advocaat nodig.

Meningsverschillen uit de wereld helpen

Een mediator zorgt ervoor dat de meningsverschillen vanuit beide kanten minder worden. Dat is fijn want dan kun je ook nog na de echtscheiding goed contact onderhouden. Vooral wanneer er kinderen in het spel zijn is dat extra fijn. De kinderen zijn voor ouders vaak enorm belangrijk. Ze willen natuurlijk dat voor de kinderen ook alles helemaal duidelijk is. Over de kinderen en de kinderalimentatie moeten goede afspraken gemaakt worden. Mediator in Zwolle kan daar bijvoorbeeld goed mee helpen.

Jullie bepalen zelf wat jullie afspreken

Een mediator is er echt om te bemiddelen, jullie mogen zelf alles bepalen. Een mediator geeft vooral advies en is er om jullie verhaal aan te horen. Een luisterend oor is fijn en het is iemand die jullie verder niet kent dus geen uitgesproken mening heeft. De mediator is helemaal neutraal en helpt jullie verder. Hij of zij richt zich op de situatie en leidt het tot goede afspraken. Wanneer je met de mediator alles op papier hebt staan dan is het slim om zo snel mogelijk af te ronden. Het kost namelijk vaak veel energie wanneer je in een echtscheiding ligt. Het is fijn dat jullie het daarna allebei zelf kunnen verwerken.

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16