Afbeelding

Dames Triade finishen als dertiende in klassement Eerste Divisie

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Het triatlonseizoen zit er weer op. Dit weekend vond de finale van de Eerste Divisie triatlon plaats. De finalewedstrijd op de Bosbaan in Amsterdam was een team-relay. Het damesteam van TV Triade behaalde een negende plaats en eindigde in het eindklassement van de competitie als dertiende plaats van de in totaal zestien teams.

Bij de team-relay in Amsterdam moesten de vier atleten in estafettevorm een minitriatlon afleggen van 250 meter zwemmen, 5 km fietsen en 1 km lopen, waarbij de volgende atleet wordt aangetikt. Saskia Bekhuis startte als eerste teamlid samen met de eerste atleten van de andere vijftien teams. Bekhuis, met een sterk zwemonderdeel, klokte een tijd van 19:33 waarna Saskia Berris begon aan haar wedstrijd.

Door een goed looponderdeel kwam Berris in 20:46 aan in de wisselzone en tikte Arlana van Ommen aan die als derde atleet van start ging. In een tijd van 22:05 kwam Van Ommen aan en kon Esmeralda Spek als laatste starten met de minitriatlon. Spek was de afsluitende triatleet en met een tijd van 22:06 ging het team in een eindtijd van 1:24:29 over de finish. Hiermee behaalden ze een uitstekende negende plaats in Amsterdam en een dertiende plaats in het eindklassement. De competitie bij de dames werd gewonnen door Hellas, waarmee de ploeg uit Utrecht promoveert naar de Eredivisie.

De Eerste Divisie triatlon, de op één na hoogste teamcompetitie in de vaderlandse triatlonsport, ging in totaal over vijf races. Dit jaar bestond de competitie uit wedstrijden in Enschede, Almere, Oud Gastel, Leiderdorp en Amsterdam.

Naast bovengenoemde atleten bestaat het team verder uit Olga Appelo, Francis van der Schoot, Rolien Duiven, Patricia Seinen en Carina Slingerland. Het damesteam van TV Triade wordt gesponsord door FastForward Wheels, KokkieBikes en LopersCompany Zwolle.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32