Afbeelding

Channa Walvisch vertelt in Zwolle over haar onderduikperiode

Algemeen

BINNENSTAD - Channa Walvisch vertelt op zondag 13 september om 14.30 uur in het Stedelijk Museum Zwolle over haar onderduikperiode en de gevolgen daarvan voor haar verdere leven.

Channa Walvisch werd in 1936 in Amsterdam geboren. Haar Joodse ouders hadden een winkel in kolen en verhuurden karren. Na 1940 merkte Channa dat sommige kinderen niet meer met haar mochten spelen. Kort daarna deden de Duitsers een inval in haar ouderlijk huis. Omdat het te gevaarlijk werd, besloten haar ouders haar te laten onderduiken. In de zomer van 1941 kon Channa terecht bij een gezin in Den Bosch. In december keerde ze enkele dagen bij haar ouders terug, in verband met haar verjaardag. Haar ouders constateerden dat ze verwaarloosd was en gingen op zoek naar een andere onderduikplek. Die werd uiteindelijk gevonden. Voor Channa volgde een tocht langs vijftien verschillende adressen.

De lezing is ter afsluiting van de tentoonstelling ?Strijd! Oorlog en overleven in beeld' in het Stedelijk Museum Zwolle. Het is de ervaring van Channa dat vooral jongeren deze lezingen heel boeiend vinden, maar ook voor oudere toehoorders is deze lezing volgens het museum een bezoek meer dan waard. Voorafgaand of aansluitend kan men de tentoonstelling ?Strijd!' bekijken. De toegang voor de lezing is inbegrepen bij de entree voor het museum. Belangstellenden worden verzocht zich vóór donderdag 10 september aan te melden voor deze lezing via info@stedelijkmuseumzwolle.nl of telefonisch: (038) 421 46 50.