WVF knokt zich naar mooi gelijkspel tegen koploper
WVF knokt zich naar mooi gelijkspel tegen koploper brugmedia.nl

WVF knokt zich naar mooi gelijkspel tegen koploper

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)
ZWOLLE - ?Deze remise is een opsteker en een geweldige stimulans. Het zal nog lastig en moeilijk genoeg worden. Maar de handdoek gooien? Nooit, dat zit niet in onze ploeg.? Verdediger Sybren Poppen en heel WVF koesteren de verdiende 0-0 tegen lijstaanvoerder DVS '33. Het is bovendien de eerste wedstijd in de hoofdklasse waarin de promovendus de nul houdt.

Door het ontbreken van een aantal basisspelers, waaronder vormgever Rob Meijerink, is het puzzelen geblazen voor trainer Freddy Smit. Zijn tactiek met Bas Bouwhuis op de ?tienpositie', een gesloten verdediging en gokken op de ruimte achter de DVS'33-defensie lijkt het eerste half uur niet te werken. ?Zij speelden ver naar voren en wij kozen te snel voor de lange bal?, analyseert Poppen na afloop. ? In het laatste kwartier konden we ons langzaam onder hun druk uitspelen en daarna stond het tactisch prima bij ons.?

Na rust is het niveauverschil tussen de koploper en hekkensluiter minder groot. Sterker nog, riante mogelijkheden op de openingstreffer zijn aan ?kilometervreter' Bouwhuis en de actieve spits Özhan Kardag niet besteed. DVS '33, met de gevaarlijke topschutter Maurice de Ruiter aan de linkerkant, probeert het wel maar ondervindt dat het natuurgras van De Weidesteen heel anders voelt dan het eigen kunstvezel. De hobbelige piste ontpopt zich tot een stille bondgenoot van de thuisclub, waar bij DVS '33 regelmatig combinaties in schoonheid sterven. Bovendien wordt er manmoedig verdedigd en steekt doelman Mike te Wiele in een geweldige vorm. Het is vooral aan hem te danken dat WVF de nul vast weet te houden. ?Maar ik was eigenlijk nooit bang dat we er een om de oren zouden krijgen?, stelt ?man van de wedstrijd' Sybren Poppen. ?De bloemen zijn voor mij, maar eigenlijk voor het hele elftal met deze instelling. En wat denk je van hem?? De gelegenheidsaanvoerder wijst naar doelman Te Wiele die in de dug-out nageniet van zijn vlekkeloze partij.

Opgetogen gezichten dus in Westenholte in een week waarin WVF, met Be Quick '28, door het vakblad ?De Voetbaltrainer' werd beloond met een plek in de Top 200 van amateurclubs. ?We zijn best trots op plaats 107 ?, zegt voorzitter van de technische commissie Freddy Eikelboom. ? En het gaat bij deze ranglijst niet alleen om het eerste. Ook het niveau waarop de jeugd speelt telt mee. Het geeft aan dat we op de juiste weg zijn. Vandaag heeft Dick Bremmer meegedeeld door te gaan als Hoofd Opleidingen. Daarmee is onze technische staf voor het komend seizoen helemaal rond. Dit gelijkspel tegen de koploper geeft een heel goed gevoel. Onze doelstelling blijft handhaving. Mocht dat niet lukken dan gaan we gewoon verder met de goede dingen die we doen.?

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32