Studenten presenteren Frissa op Thorbecke
Studenten presenteren Frissa op Thorbecke brugmedia.nl

Studenten presenteren Frissa op Thorbecke

Algemeen

Leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap uit Zwolle doen mee aan de campagne Frissa van studenten van Hogeschool Windesheim. Het doel van de campagne is om jongeren bewust te maken van het feit dat een feestje met frisdrank ook een ?fissa' is.

Frissa is een samentrekking van de woorden ?frisdrank' en ?fissa' (straattaal voor feestje). Deze naam is niet het enige ?hippe? aan de campagne. De studenten lanceren ook de zogenaamde #FRISSASELFIE, een wedstrijd tussen de leerlingen van Thorbecke om de meest opvallende of originele foto van zichzelf met hun favoriete frisdrank te posten op Instagram of Facebook. De studenten geven komende donderdag ook voorlichting op de middelbare school. Zij laten hierbij de klassen van mavo 4 en havo/vwo 4/5 actief meedoen aan verschillende soorten frisdrankspelletjes.

Projectweek
De studenten organiseren Frissa tijdens de jaarlijks terugkerende projectweek voor tweedejaars communicatiestudenten op Hogeschool Windesheim. Ook dit jaar zijn er weer acht groepen communicatiestudenten die actief aan de slag gaan met het onderwerp ?De Verleiding?. De projectweek is afgelopen maandag (8 december) gelanceerd in samenwerking met het Trimbos-instituut en eindigt op vrijdag 12 december met een presentatie. Tijdens deze presentatie wordt het werk van de studenten beoordeeld door een jury bestaand uit onder andere twee docenten van Hogeschool Windesheim en twee medewerkers van het Trimbos-instituut.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32