?Kerstpakkettenactie brengt Zwollenaren samen'

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE-ZUID ? Bij drie Zwolse supermarkten worden in december inzamelingsacties gehouden voor de Voedselbank en dak- en thuislozen in Zwolle. De inzamelingsacties vinden plaats op vrijdag 12 en zaterdag 13 december. De volgende supermarkten doen mee: Albert Heijn aan de Pijmanstraat 18 (alleen de vrijdag), C1000 aan de Forelkolk 108 en de Jumbo aan de Sellekamp 24. "De kracht van deze Kerstpakkettenactie is dat iedereen in Zwolle kan en mag meedoen. Dat is de insteek van dit stadsproject. Wij willen de verbindende factor zijn in de strijd tegen sociale en materiële armoede. Daarom worden er ruim achthonderd kerstpakketten gemaakt voor de Voedselbank en dak- en thuislozen in Zwolle. Maar dit kunnen wij niet doen zonder hulp", vertelt Jan de Beer, één van de coördinatoren van de actie. De Beer: "Gelovig of niet-gelovig, autochtoon of allochtoon, rijk of arm, werkzaam of werkloos: de Kerstpakkettenactie gaat over grenzen heen en brengt mensen samen. Wij bundelen onze krachten om zoveel mogelijk gezonde feestdozen te maken. Zo willen we laten zien dat we zorg en liefde tonen voor sociale minima. Dat er aan hen wordt gedacht en dat in Zwolle elke inwoner telt." Zwollenaren kunnen bij de drie supermarkten één of meer producten kopen. Deze kunnen ze vervolgens gelijk inleveren bij de vrijwilligers van de actie die voor hen klaarstaan.

De Beer roept elk huishouden op om 1 euro te geven. Hij zegt: "Als iedereen een klein beetje geeft, laten we merken dat Zwolle geeft om mensen die het minder hebben. Zo maken wij samen het verschil in onze stad." Men kan de fiscaal aftrekbare gift overmaken op NL65 RABO 0122 1135 43 ten name van 'Gereformeerde kerk Zwolle-Zuid'. Vergeet daarbij niet de omschrijving 'Kerstpakkettenactie' te vermelden.

Men kan ook helpen met een digitale stem door de actie te ?liken' op www.facebook.com/KerstZwolle en/o de actie te volgen via www.twitter.com/KerstZwolle.

 

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32