Afbeelding
Janneke Bakker

Wethouder René de Heer opent nieuwe vestiging Ciran

Partnerbijdrages

Wethouder René de Heer heeft donderdagmiddag de nieuwe vestiging van Ciran Zwolle geopend in het volledig verbouwde pand van Fitplaza aan de Middelweg. De nieuwe entree vormt de poort voor mensen die weer goed willen deelnemen aan het dagelijkse leven.

 

Ciran biedt poliklinische revalidatie aan mensen met chronische pijn, vermoeidheid en onzekerheid. ?Mensen die hier komen, functioneren niet zoals ze willen?, legt Arthur Vennik uit. ?Ze blijven bijvoorbeeld maar last houden van hun lichaam, voelen zich niet goed, hebben onverklaarbare klachten, slapen slecht, hebben nergens zin in of het werk valt ze zwaar.? Hij herkent deze klachten ook bij zijn huidige patiënten bij FysioPlus Zwolle, echter nu heeft hij er ook een multidisciplinaire aanpak voor. ?Het programma van Ciran is een bewezen behandeling in twintig expertisecentra in het land.? Op verwijzing van huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist melden mensen zich bij Ciran Zwolle, waar ze vervolgens een pittig traject doorlopen.
Vennik: ?We gaan huilen en lachen. Maar het belangrijkste is dat de patiënten na vier maanden blij de deur uitlopen en weer comfort in hun leven hebben.? De hoofdbehandelaar is de revalidatiearts. In de praktijk is er voortdurende samenwerking van een gespecialiseerde fysiotherapeut en psycholoog. ?Het is een totaalpakket van herstel om tot fysieke en mentale flexibiliteit te komen?, aldus Vennik. Zij worden ontvangen in een compleet nieuwe ambiance met vijftien behandelkamers en een binnenterrein met een groot kunstgrasveld.
Ciran Zwolle
Middelweg 402
8031 VX Zwolle
(038) 763 09 19
www.ciran.nl

 

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32