Zwols stel zoekt avontuur in Azi

Partnerbijdrages


ZWOLLE - Zwollenaren Linde Mulder en Tom van Eijk vertrekken vanaf 8 augustus voor een jaar naar Azi. Het tweetal zegt hun Nederlandse leven voorlopig vaarwel om meer werk- en levenservaring op te doen in het verre Oosten.


De eerste periode verblijven de twee in China, in de havenstad Tianjin. In deze miljoenenstad gaat Linde (24), afgestudeerd Pedagoog, onderzoek doen naar autisme en hechtingsproblematiek in een weeshuis. "In een mailwisseling stond letterlijk dat mensen met autisme in China ziek zijn en langdurig moeten worden opgenomen in een ziekenhuis. Er is dus behoorlijk wat pioneerswerk te verrichten", vertelt ze.


Haar partner Tom (24), docent Nederlands/Engels, gaat werken als docent Engels op een Chinese school en blijft daarnaast werkzaamheden verrichten voor zijn bedrijf Tekst Op Maat. "China is de snelst opkomende economie van dit moment en de Chinezen zijn erg gemotiveerd om alles te leren over het Westen, inclusief de Engelse taal", vertelt Tom.


Na een half jaar gaat de reis verder naar Vietnam, Laos en Cambodja om vervolgens ontwikkelingswerk te doen in Nepal. Linde: "Ik ga daar projecten draaien met Nepalese kinderen." Tom: "Er is veel behoefte aan degelijk onderwijs want de scholen van de overheid zijn erg slecht. Maar misschien laat ik het lesgeven wel even voor wat het is en ga ik helpen om een school te bouwen. Lijkt me ook wel eens leuk."


Het tweetal is te volgen via www.tekstopmaat.com en via twitter: @txtopmaat.
Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32