VV Berkum blijft in negatieve spiraal

ZWOLLE - Bij het duel VV Berkum-Deto in de hoofdklasse stonden er uiteenlopende belangen op het spel. De Zwolse club moest in het rechter rijtje nog vol aan de bak om lijfsbehoud te bewerkstelligen. De ploeg uit Vriezenveen had in het linker rijtje nog een (theoretische) kans op het kampioenschap. Die mogelijkheid is er nog steeds want de gasten namen de drie punten mee naar huis; 2-3.

Dat was voor de ploeg van trainer Roeland ten Berge een fikse teleurstelling en dat betekende een toename van de zorgen.  De thuisclub begon nog wel goed aan de wedstrijd, maar kreeg een dreun te verwerken toen de gasten al in de 11e minuut aan de leiding kwamen door een treffer (via een Zwolse been) van Koen Roelofsen.

De vreugde over deze voorsprong was echter van korte duur. Amper drie minuten later was het Chris van der Meulen die koppend de stand op 1-1 bracht. Hierna waren beide teams niet in staat de wedstrijd te domineren. Er werd over en weer veel onnodig balverlies geleden en echt gevaarlijk werd het weinig voor beide doelen, mede omdat een goede eindpass er niet in zat. Berkum begon ook goed aan de tweede helft en onderstreepte dat met een venijnige uithaal van Chris van der Meulen, die eindigde op de vuisten van doelman Johannes Yarbug. De tweede helft was nog geen tien minuten oud toen Berkum de best denkbare kans kreeg om aan de leiding te komen. Kassim Bizimana werd binnen  de beruchte lijnen onderuitgehaald door de doelman.

Zoals te doen gebruikelijk werd de strafschop benut door aanvoerder Marc van der Meulen. Deze treffer bracht echter geen rust in de Zwolse gelederen. Het spel bleef rommelig en na knullig balverlies kwam Deto weer langszij door wederom Roelofsen. Beide ploegen gingen toen op zoek naar de winnende treffer want met een puntje werd maar weinig opgeschoten. Omdat het via combinaties maar niet wilde lukken probeerde Vincent Bilanovic het maar eens van afstand.

Vanaf zo´n 25 meter sloeg het leder tegen het net achter doelman Mathijs Bouwhuis. Het slotoffensief van Berkum stelde maar weinig voor en dus werd de 9e nederlaag van het seizoen geleden. Rechterverdediger Roy Super baalde er van als een stekker. "Deze wedstrijd hadden we echt niet hoeven te verliezen. We waren niets minder dan Deto. Bij vlagen waren wij zelfs de betere ploeg. In de rust was er nog alle vertrouwen op een goede afloop. Dan kruipt er toch weer angst binnen de ploeg. Ik heb er geen verklaring voor."