Knus afscheidsfeestje Joost Kooistra

Sport

ZWOLLE - Veel mannen van de 'gouden volleybalgeneratie' waren woensdagavond present in Zwolle. Onder meer Peter Blange, Ronald Zoodsma, Bas van Goor en Martin van der Horst kwamen af op het afscheidsfeestje van Joost Kooistra. En daarnaast veel meer spelers die hun sporen als topvolleyballer ruimschoots hebben verdiend. Wat te denken van Henk Hansma, Mark Broere,Mike van Goor, Arthur Vennik en van recenter datum Josha Kailola en Jorrit Baerends. Op de redelijk volle tribune was het eveneens een feest van herkenning met onder meer topcoaches Albert Christina (Rivium) en Redbad Strikwerda (Dynamo).


Het door Adri de Wilde gecoachte 'All Star-team' speelde tegen Landstede Volleybal. Het ging er vriendschappelijk aan toe. Hoofdrolspeler Joost Kooistra ,die toch altijd de grenzen opzocht, hield zich keurig in op zijn eigen feestje. ''Iedereen hier, zowel spelers, begeleiding maar ook de aanhang zal jouw kwaliteit, enthousiasme, fanatisme en inzet missen'', sprak coach Harry van den Brink na afloop van het door Landstede Volleybal met 2-1 gewonnen oefenpotje.


Na zeventien jaar topsport is het nu over voor Kooistra. Maar het volleyballen nog niet. Zijn toekomstige ploeggenoten van Animo 2 uit Assen, ook aanwezig in het Landstrede Sportcentrum, staan te popelen om de diagonaalspeler in de armen te sluiten.  Meer maandag in de Swollenaer.


Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32