Vrijspraak voor Zwolse vrouw poging doodslag dochtertje

Partnerbijdrages

ZWOLLE - De rechtbank in Zwolle heeft dinsdag, op verzoek van de verdediging, vroegtijdig uitspraak gedaan in de strafzaak tegen een 24-jarige vrouw uit Zwolle. De vrouw werd, conform de eis van het Openbaar Ministerie, vrijgesproken voor de poging tot doodslag op haar negen maanden oude dochtertje.

De Zwolse werd ervan verdacht dat ze op 24 november 2010, samen met haar toenmalige partner, het kind zodanig mishandelde dat deze netvliesbloedingen en hersenletsel opliep. De rechtbank zag echter te weinig bewijs dat de Zwolse hier een aandeel in heeft gehad, omdat de vrouw, in tegenstelling tot haar toenmalige partner, niet thuis was geweest op het moment dat het kindje onwel werd.

Uit verder medisch onderzoek bleek dat het slachtoffer ook oudere botbreuken had, waaronder meerdere ribbreuken , een borstwervelbreuk en een breuk in het spaakbeen van haar rechterarm. Volgens de rechtbank is het bewijs dat de moeder hierin een rol heeft gespeeld echter ook te dun. De Zwolse bezocht meerdere malen de huisarts met haar baby, maar daar zouden de breuken niet zijn opgemerkt.

De toenmalige vriend van de vrouw zit nog steeds vast op verdenking van poging tot doodslag. Zijn zaak komt later voor.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32