Twee miljoen euro renovatie Opluchtbad Zwolle

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Burgemeester en wethouders van Zwolle stellen een bedrag van ruim twee miljoen euro beschikbaar voor het vervolg van de werkzaamheden aan het monumentale Openluchtbad. Streven is dat het gerenoveerde zwembad medio 2012 de poorten weer kan openen.

Afgelopen jaar is begonnen met de werkzaamheden aan het Zwolse Openluchtbad, aan de Ceintuurbaan. De grootschalige renovatie is momenteel in volle gang. De afgelopen periode is, naast de feitelijke werkzaamheden aan het bad, verder gewerkt aan het uitwerken van de plannen om de klus zo goed maar ook zo efficit mogelijk te klaren. Nu die plannen klaar zijn stelt het college (maximaal) 2.160.728 euro beschikbaar voor de tweede fase. Voor de eerste fase was al ruim 3.200.000 euro beschikbaar gesteld.

Combinatie
Wethouder Gerrit Piek van Zwolle was onlangs nog op bezoek bij het Openluchtbad. "Het is een enorme klus, maar je ziet nu al waar we het voor doen: we hebben straks weer een prachtige voorziening in de stad waar bijzondere architectuur samengaat met moderne techniek. Een combinatie waarmee het zwembad klaar is voor de toekomst."

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32