Afbeelding

Deelnemers voor Week van de Amateurkunst zijn welkom

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD – Zwolle staat van zaterdag 28 mei tot en met zondag 5 juni in het teken van de amateurkunst, tijdens de zesde editie van de Week van de Amateurkunst (WAK). De WAK is een jaarlijks terugkerend, landelijk, evenement.

“Het is een bruisend negendaags kunst- en cultuurfestival in de binnenstad van Zwolle, vol vernieuwende en traditionele optredens en performances, inspirerende workshops/ masterclasses, tentoonstellingen en veel meer”, meldt de organisatie. Naast diverse optreedmogelijkheden op professionele podia biedt de WAK dit jaar een nieuw avondprogramma met masterclasses en actieve workshops die moeten aanzetten tot (her)nieuwde samenwerkingen, deskundigheidsbevordering kruisbestuivingen, reflectie en innovatie.

Kunst

De WAK is opgezet voor iedereen die in zijn of haar vrije tijd actief aan kunst doet en van kunst houdt, individueel of in groepsverband, jong of oud, van muziek en beeldende kunst tot theater en dans, van talentvolle jongeren van een breakdanceformatie tot een operakoor.

Met het festival wil de organisatie iedereen inspireren actief deel te nemen op het gebied kunst- en cultuur in de vrije tijd. Daarmee is het WAK een multidisciplinair festival voor de gehele stad.

Podia

Tijdens het negendaagse WAK-Festival zijn er diverse optreedmogelijkheden. Stadkamer biedt gratis professionele binnen- en buitenpodia in samenwerking met onder meer Zwolse Theaters (Zwolle Open Podium/ ZOP), Zwolle Unlimited en Parkpret in Park Eekhout. Kijk voor het gehele programma en de mogelijkheden op: stadkamer.amateurkunst.nl.

Inschrijven

Amateurkunstenaars kunnen voor meer informatie en/of aanmelden terecht op amateurkunst.stadkamer.nl. Aanmelden kan tot 6 april met behulp van het online inschrijfformulier op de website.