Berkum-SVZW (Mehran Ali Pour Asli).
Berkum-SVZW (Mehran Ali Pour Asli). Foto: Hans Smit Hans Smit

Berkum wint topper van SVZW met 2-0

(door Mark van der Vegt)

ZWOLLE - Het veld verlaten, de toeschouwers naar huis. Berkum heeft SVZW verslagen (2-0) en dat ging gemakkelijker dan vooraf gedacht. Of nou ja, ‘gemakkelijker’? Hevig hijgend maar met een grote glimlach, drinkend uit een bidon, geeft Mehran Ali Pour Asli, gezeten op de reservebank, zijn wedstrijdanalyse.

“Gemakkelijk?” Ali Pour Asli glimlacht. ”Nou je ziet hoe ik er bij zit, toch?” Hij wil maar zeggen dat het hard werken is, voor een elftal. Zo’n goede bijna ongenaakbare eerste helft op de mat leggen, en een tweede helft waarin onverwacht flink aan de bak moest worden gegaan. Om bij het begin te beginnen: Berkum is vanaf de aftrap de bovenliggende partij, creëert kansen én geeft vrijwel niets weg. Het komt na ruim twintig minuten op voorsprong door een treffer van Marc van der Meulen. “Ja, we waren behoorlijk op dreef, hè”, zegt de middenvelder. “Dat mocht ook wel na de wedstrijd tegen DETO van vorige week, want dat was zwaar teleurstellend. Dus we waren er echt op gebrand om wat recht te zetten.” Dat spat er in de eerste helft ook vanaf, in voetballend opzicht. Na de pauze, kantelt het spelbeeld. SVZW dringt aan, terwijl er slordigheid in het spel van Berkum sluipt. Het levert geen doelpunten of kansen op voor de bezoekers. Berkum daarentegen krijgt in het laatste half uur kans op kans. Mede omdat SVZW na 70 minuten tot tiental gereduceerd wordt. “En dat is wel een minpuntje”, constateert Ali Pour Asli. “We krijgen zeker vier honderdprocent-kansen, maar maken er geen een af.” SVZW houdt tot de laatste minuten uitzicht op een puntje. Tekenend voor het dunne draadje waarop Berkum gevaarlijk balanceert, is de bijna-kans die het weggeeft in de negentigste minuut. Waarna het in de counter alsnog op 2-0 komt dankzij een eigen doelpunt van SVZW-linksback Harm Jan Tip. “We hielden het te lang spannend”, zeggen zowel Ali Pour Asli als trainer Arno Hoekstra. “Maar al met al was het gewoon een goede wedstrijd van ons”, aldus Hoekstra.

Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32