Lex Krisnadath op de hoogste trede

Twee titels voor karateka’s op EK Wado karate in Zwitserland

Zaterdag werden in het Zwitserse Siggenthal de Europese Karate Kampioenschappen in de WADO-stijl gehouden. Ruim achttien landen namen deel en zorgden voor een hoog niveau in de wedstrijden. Karateclub Mossel-Boot uit Zwolle wist beslag te leggen op twee titels en dat was een uitstekend resultaat.

Samen met de Haarlemse club Kenamju vertegenwoordigde Mossel-Boot Nederland in dit internationale geweld. De coaches Henk Sporkslede, Francois van Langevelde en Wim Mossel en fysiotherapeut Sebastiaan Visscher waren heel druk om alle Zwolse sporters goed te kunnen begeleiden. Als eerste wist Thijmen Hasselt (jongens 12-13 jaar) het podium te behalen door de strijd om de derde plaats overtuigend te winnen van Yanis Tamim uit Luxemburg. Daarna zorgde Merel Landman voor de grootste surprise van de dag door de strijd bij de meisjes 14-15 jaar boven 54 kg te winnen. In vloeiende stijl pakte ze haar tegenstanders vooral met haar snelle stoottechnieken. De voetbalster van CSV en PEC Zwolle liet zien over de juiste wedstrijdmentaliteit te beschikken door de spannende finale heel koel af te maken. Ze won van Jenna McDonald uit Schotland en mag zich Europees Kampioen Wado noemen.

Datzelfde geldt voor Lex Krishnadath. die liet zien dat hij steeds sterker wordt op de karatemat. Heel overtuigend won hij zijn wedstrijden bij de 16-17 jarigen van alleen maar internationale tegenstanders en pakte in de finale de sterke Hongaar Gabor Agoston met 4-1. Tom Helbers maakte bij de jongens 10-11 veel indruk met zijn hoge beentechnieken en behaalde overtuigend de finale. Die kon hij helaas niet afwerken, want hij had te veel last van een blessure, die hij in de halve finale had opgelopen. Een verdiende zilveren medaille kon hij echter wel mee naar Zwolle nemen. Naamgenoot Tom Rodink wist bij de -21 categorie een mooie bronzen plak te veroveren in het zwaargewicht. Na een verloren partij knokte hij zich uitstekend terug via de herkansing en pakte zo de laatste medaille voor de Zwollenaren. Tenslotte vielen Jermaine Beni en Thaliya la Cruz met een vierde plek net buiten de prijzen.

Scheidsrechter Arafat Balli zorgde voor een mooie afsluiting door aan het eind van het EK de bevordering te krijgen tot internationaal scheidsrechter. Een mooi resultaat aan het eind van de lange dag.