Jonathan Tiller op weg naar een score.
Jonathan Tiller op weg naar een score. Richard Tennekes (archieffoto)

Landstede Basketbal knokt zich terug

Sport

ZWOLLE - Landstede Basketbal heeft zaterdagavond in Rotterdam geen steken laten vallen in de strijd om de koppositie van de Dutch Basketball League.

De formatie uit Zwolle kwam tegen Forward Lease Rotterdam een slecht eerste kwart te boven en won met 71-86. Na de eerste periode stond de thuisploeg nog met 25-14 voor. Zowel trainer Herman van den Belt als de spelers bleven rustig en na de tweede periode waren de verhoudingen hersteld. Deze won Landstede met 15-30 waardoor het met een voorsprong van vier punten ging rusten. Na de pauze kwam deze voorsprong niet meer in gevaar.

Topscorer aan Zwolse kant was Jonathan Tiller met 28 punten, op ruime afstand gevolgd door Clayton Vette (17), J,T. Yoho (15) en Keegan Hyland (14). Nick Oudendag kwam in de dubbele cijfers met dertien punten en twaalf rebounds. Landstede staat twee punten achter op koploper Donar. Deze week speelt het twee keer, te beginnen donderdag tegen New Heroes oftewel Den Bosch. De wedstrijd begint in Zwolle om 19.30 uur. Zaterdag is Aris in Leeuwarden de tegenstander, vanaf 20.00 uur.