Afbeelding
Erik-Jan Berends

Leusink Safety en Huisman gaan samen verder

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Leusink Safety uit Meppel heeft per 1 maart de activiteiten van Huisman, winkel in scheepvaartbenodigdheden aan de Buitenkant, overgenomen. “Klanten kunnen blijven rekenen op de vertrouwde service van Huisman”, vertelt Henk Leusink.

Eigenaren van de meer dan honderd jaar oude zaak, de gebroeders Huisman, zijn inmiddels in de zestig en doen een stapje terug. Hun assortiment en dienstverlening blijven echter gewoon bestaan. Leusink: “We doen verkoop van scheepsbenodigdheden voor zowel de beroeps- als pleziervaart. Tevens verkopen we diesel voor de watersport en verkopen we brandstof voor de beroepsvaart. Gasolie voor de beroepsvaart leveren we in het verzorgingsgebied Zwolle, Hasselt, Zwartsluis, Genemuiden en Meppel.” In Meppel is de nieuwe brandstof Shell GTL, een vervanger voor diesel en vervaardigd uit vloeibaar gemaakt gas, verkrijgbaar. Het roken van de scheepsmotor wordt er mee teruggedrongen en er is geen sprake meer van bacterievorming in de tanks, volgens de nieuwe eigenaar. “Het grote voordeel is dat filters daardoor niet meer verstopt raken. We bezorgen Shell GTL ook op locatie bij jachteigenaren.”

Klanten vinden in de karakteristieke winkel aan de Buitenkant eveneens een uitgebreid assortiment camping- en propaangas, als ook kettingen en staaldraad dat op maat kan worden gewalst en geperst, desgewenst voorzien van een certificaat van sterkte. Huisman en Leusink beschikt verder over een zeilmakerij waar onder meer boothoezen, dekkleden en kleden voor parasols worden gemaakt.

Bij Huisman Leusink zijn bedrijven en particulieren eveneens aan het juiste adres voor de keuring van brandblussers, ook op locatie.

Leusink Safety

Zomerdijk 27 A

7942 JS Meppel

(0522) 25 95 00

www.leusinksafety.nl

Huisman en Leusink

Buitenkant 14

8011 VH Zwolle

(038) 421 51 88

www.huismanzwolle.nl

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32